Can Sengul

Engelli Hakları Korunuyor

Önerilen İletiler

Engelli hakları korunuyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül önderliğindeki heyet, Mersin Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine habersizce ziyarette bulunup bir dizi inceleme yaptı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül önderliğindeki heyet, Mersin Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine habersizce ziyarette bulunup bir dizi inceleme yaptı.

Engellilere tanınan hakların hangi düzeyde korunduğunun ve devletin bu alanda yükümlü olduğu kamu hizmetlerinin hangi koşullarda ve ne şekilde verildiğinin tespit edilmesi amacıyla yapılan ziyaret sonrası hazırlanan raporda, Üskül'ün kurum müdürü Şükrü Alkaya'yla görüşüp bilgi aldığı bildirildi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, yaptığı açıklamada, kendisini "çok fazla eleştirilen kurumların başındaki biri" olarak nitelendirerek, olumlu değişikliklerin de görülmüş olmasını ve bunu TBMM Komisyonunun takdir etmesini çok önemli gördüklerini Söyledi Mersin Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüyle ilgili raporun TBMM insan Haklan Komisyonu Başkanlığınca lıaber verilmeksizin yapılan incelemenin ardından hazırlandığını belirten Çubukçu, şunlan söyledi "Söz konusu komisyonunun başkan ve üyeleri geçmiş dönemde de habersiz olarak kurumlanmızda incelemeler yaptı. Bunun karşılığında da birtakım olumlu ve olumsuz eleştiriler geliyordu. Bu anlamda yapılan tüm eleştirilere açığız. Ama Mersin'de yaşanan bu takdirin her şeyden önce kurumlanmızda çok zor şarlar altında hizmet veren personelin moral seviyelerini yükseltip işlerine daha büyük bir sevgiyle sarılmalarını sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Kaynak:Yaşadıkça.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap