k@lpsizim_85

Engelli, Evden ÇağrıYanıtlayıp Para Kazanıyor

Önerilen İletiler

Çağrı merkezi hizmeti veren Callaktif, başta omurilik felçlileri olmak üzere engellilere evden çalışma olanağı sağladı. Firmanın engelli çalışanları, evlerinden çağrı yanıtlayarak para kazanıyor

Çağrı merkezi (call center) hizmeti sunan Callaktif başta omurilik felçlileri olmak üzere engellilere iş imkânı sağlıyor. Firma çalışanlarının yüzde 60’ı evden çalışıyor. Evden çalışanların yüzde 40’ını engelli çalışanlar oluşturuyor. Callaktif Genel Müdürü Burçin Seyiş, “Projeler ve dönemlere göre değişmekle beraber 250 elemanımız var. Engelli çalışanlarımız arasında omurilik felçlileri ve görme engelli olanlar var. Hatta boyundan aşağısı hiç hareket edemeyecek konumda olanlar bile var” dedi.

“Engellilerin önünden engelleri kaldıralım” sloganıyla hareket ettiklerini anlatan Seyiş, “Bu, ‘engellilerin iş hayatına katılmasını’ sağlamak amacıyla geliştirdiğimiz bir sosyal sorumluluk projesi. Şirketimizin yönetim kurulu başkanı Yusuf Köse’nin sorumluluk projesi kapsamındaki fikrini ben genişlettim. Ardından sosyal sorumluluk projesini profesyonel iş olanağına çevirdik. Derneklerle koordineli olarak çalışanlarımızı bünyemize dahil ediyoruz” diye konuştu.

Günde 35 bin çağrı aldıklarını söyleyen Seyiş, 15 Ağustos’ta Almanya’daki bir enerji firmasına Almanya’dan hizmet vererek yurtdışı açılımlarına başlayacaklarını söyledi. Ardından Romanya, Ukrayna ve Rusya’daki şirketler için Türkiye’den hizmete başlayacaklarını söyleyen Seyiş şunları anlattı:

Rumence bilen arıyor

“Almanya’dan sonra sırada Romanya var. Hizmeti buradan vereceğimiz için öncelikle Romenceyi ana dili gibi konuşan elemanlar arıyoruz. Ayrıca bu kişiler Rumen yayınlarını okuyup televizyonlarını da izleyecek. Kendilerini arayanlara Romanya’dan hizmet veriyormuş gibi bir kalitede hizmet vermemiz gerekiyor. Hava durumundan, oradaki gündeme kadar pek çok şeyi bilmeleri gerekiyor. Bu elemanların yaz tatilinde Romanya’ya da gitmelerini teşvik edeceğiz. Aynı uygulama Türkiye’den hizmet vereceğimiz diğer ülkeler içinde geçerli. Daha önce benzer bir deneyimi İngiltere’de uyguladık. Uzun bir süre arayanlar hizmetin Türkiye’den verildiğini fark etmedi.”

‘Elit hizmet’ de var

Dağıtım, elektronik, sağlık, hızlı tüketim, turizm gibi farklı alanlarda anlaşmalı ya da proje bazlı çalışmalar yaptıklarına değinen Seyiş, “Yıl sonuna kadar portföylerine sigorta, inşaat, teknik destek ve finans alanlarını da dahil edeceğiz. Belediyelerle de temaslarımız sürüyor” dedi.

Standart çağrı hizmet dışında “elit hizmet” de verdiklerini anlatan Seyiş, müşterinin talep etmesi durumunda sözleşme imzalayıp tazminat ödemeyi de kabul ettiklerini dile getirdi. Bütün çalışanları sigortalı olan şirket, vasıflarına göre asgari ücretten 3 bin 500 liraya kadar değişen aralıklarda aylık veriyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap