k@lpsizim_85

Yanlış Ameliyat e saç tokası hayatını kararttı

Önerilen İletiler

Yanlış ameliyat ve saç tokası hayatını kararttı spacer.gif

spacer.gifBursa’da, 6 yaşındayken yapılan hatalı katarakt ameliyatı nedeniyle sağ gözünü kaybeden 32 yaşındaki Fahrettin Albay,

Bursa’da, 6 yaşındayken yapılan hatalı katarakt ameliyatı nedeniyle sağ gözünü kaybeden 32 yaşındaki Fahrettin Albay, görme engelli bir kadınla çarpışması sırasında sol gözüne gelen toka yüzünden 9 yıldır göremiyor.

Altınokta Körler Derneği Bursa Şubesi üyesi ve Görme Engelliler Futsal Milli Takımı oyuncusu Fahrettin Albay, AA muhabirine, "ailesinden aldığı bilgiye göre, doğuştan gözleriyle ilgili bir probleminin bulunmadığını" söyledi.

Zamanla sağ gözünde bir sorunun ortaya çıktığını ve 6 yaşındayken katarakt teşhisi konulduğunu ifade eden Albay, "1983 yılında sağ gözümdeki kataraktın tedavisi için ameliyat oldum. Doktor hatası nedeniyle sağ gözümü kaybettim. İmkansızlıklar yüzünden ailem, gözümün hakkını arayamamış" dedi.

-ENGELLİ KADININ SAÇ TOKASI SİLİKONLU SOL GÖZÜNÜ PATLATTI-

1989 yılında sağ gözüne protez takıldığını belirten Albay, şunları kaydetti: "1992’ye kadar sol gözüm net görüyordu. Bu gözüm de bozulmaya başladı.

1994’te sert şekilde futbol topu gelmesi üzerine sol gözümden Ankara’da ameliyat oldum. Silikon takıldı ama görme konusunda bir problemim yoktu. 2000 yılında Görme Engelliler Derneği Bursa Şubesi’nde engelli bir bayan arkadaşımla çarpıştım. Görme engellilerin en büyük sorunlarından birisi de çarpışmak. Bu çarpışma sırasında saç tokası, silikonlu sol gözümü patlattı. O tarihten sonra hiç göremez oldum." -21 YILDA 16 AMELİYAT- Albay, ilk katarakt ameliyatı olduğu 1983’ten, 2004 yılına değin toplam 21 yılda gözlerinden toplam 16 kez ameliyat geçirdiğini anlatarak, "9 yıldır göremiyorum. İlk dönemlerde çok zorluk çektim ama yılmadım, evime kapanmadım.

Benim gibi binlerce insan var. Ben de onlar gibi hayata tutunmaya çalışıyorum" dedi.

-"KULAKLARIMIZ ADETA GÖZÜMÜZ OLDU"-

Son 3 yıldır Bursa Altınokta Görme Engelliler Spor Kulubü’nde futbol oynadığını dile getiren Albay, "Kulaklarımız, adeta gözümüz oldu. Hayatımız tamamen duyma üzerine. Futbol ve yakınlarımın desteğiyle ayakta duruyorum. Futbol büyük keyif veriyor, mutlu ediyor. Görme Engelliler Futsal Milli Takımı’nın formasını da giyiyorum. Özellikle yurt dışına giderken heyecanlanıyorum" diye konuştu.

milliyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap