k@lpsizim_85

Zihinsel Engellilerden Alışılmamış Bir Karne Heyecanı

Önerilen İletiler

1390.jpg

spacer.gifYeni Bir Hayat Zihinsel Engelliler Eğitim Merkezi’nde engelli öğrencileri için karne partisi düzenlendi. Partiye katılan öğrenciler dilediğince eğlendi.

YENİ Bir Hayat Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi alışıla gelmişin çok dışında bir karne törenine ev sahipliği yaptı.

İyi bir eğitim için

Yaşları değişken engellilerin ilk defa aldıkları karnelere sıkı sıkı sarılmaları göz doldurdu. Karne töreni nedeniyle altı zihinsel engelli öğrenci havuzda gösteri yaptı. Yeni Bir Hayat Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Başkanı Ülkü Albayrak “Gösteri yapan öğrencilerimizden su balesi yapmalarını beklemek hata olur, bazıları icin havuza girmeleri bile mucize” dedi.

Rehberlik ediyoruz

Karne töreninin açılış konuşmasını yapan Yeni Bir Hayat Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sunaz Tümer ise şunları söyledi: “Çocuklarımıza iyi bir eğitim verebilmek için, onların dünyasını, gelişimlerini anlamamız gerekiyor. Bu doğrultuda yapacağımız en önemli girişim onları desteklemek ve yaşama hazır hale getirebilmektir. Biz bu anlamda velilerimize rehberlik etmeye çalışıyoruz.”

Gülümseyin, kucaklaşın

MÜDÜR Sunaz Tümer “Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını kabul ederek, değişim yolunda el ele sağlıklı adımlar atabiliriz. Çocuğunuzla sözcüklerden daha yüksek sesle konuşun.

Ona gülümseyin, kucaklayın, dokunun, bağrınıza basın. Çünkü ben sevginin halledemeyeceği hiçbirşey olmadığına inanıyorum” diye konuştu. Karne töreni, öğrencilerin müzik eşliğinde dans etmeleriyle son buldu.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap