Can Sengul

Yatak Yarası İçin Yara Bantları

Önerilen İletiler

COMFEEL YARA ÖRTÜLERİ

0.jpg

Hangi şehirde yaşarsanız yaşayın, o şehirde ürünü nasıl ve nerden temin edeceğinizi öğrenmek ve ürünler hakkında detaylı bilgi almak aşağıdaki bilgilerden yararlanabilirsiniz:

Ürünlerin çoğunun sosyal güvenlik kurumlarıyla protokol anlaşmaları varmış.

İntra Medikal

İlgili Kişi: Tahsin Semizoğlu

Tel: 0212 274 47 52 (Dâhili 125)

Faks: 0212 288 20 82

Web: www.intramedical.com.tr

Yara Örtülerinin ortak özellikleri:

“Üstün” yarı geçirgen film tabaka

Absorbe özelliği geliştirilmiş ve üstün yarı geçirgen film yüzeyi sayesinde en ideal eksude kontrolünü sağlar. Eksüdenin yoğunluğuna uygun olarak buharlaşma ayarını düzenler. Ağır eksüdasyon oluştuğunda film tabaka üzerindeki gözenekler genişleyip açılarak, buharlaşmaya izin verir ve daha fazla eksüdeyi absorbe etme özelliği sağlar. Hafif eksüdeli durumlarda sıkı gözenekli yapısıyla buharlaşmayı sınırlandırır. Yara örtüsüne, yaranın nemini düzenleme özelliği verir. Bu nem, yara üzerindeki ölü dokuların temizlenmesini kolaylaştırarak epitelyumizasyonu hızlandırır.

Hasta için Avantajları:

Eksüde kontrolünün geliştirilmesinin anlamı, pansuman değişim sıklığının azalmasıdır. Bu durum iyileşme dönemini pozitif olarak etkiler ve hastanın hareket özgürlüğünü arttırır. Yara örtüsü yumuşak ve esnektir.

Hastalar, yara örtüsünün ağrıyı yok ettiğini algılarlar. Bununu sebebi, sinir uçlarının ve granülizasyon dokusunun jel ile kaplanarak korunmasıdır.

Comfeel Plus Yara Örtüsü

(Uluslararası sitesinden bilgi almak için buraya tıklayın)

11.jpeg12.jpeg14.jpeg

15.jpeg

Özellikle bası ve bacak ülserlerinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca cilt yaralanmalarında, yüzeysel parsiyel yanıklarda da kullanılabilir.

Yara örtüsüne alerji testi yapılmıştır. Cilde dost yapıdadır. Yara örtüsünün kalabildiği kadar uzun süre yara üzerinde kalması gereklidir. Yara örtüsü ile sızıntı riski en aza indirilmiştir.

Comfeel Plus Transparan Yara Örtüsü

(Uluslararası sitesinden bilgi almak için buraya tıklayın)

13.jpeg21.jpg22.jpg

Hafif akıntılı kronik ve akut yüzeysel yaralarda; bası ülseri, bacak ülserleri, yüzeysel yanıklar, donör saha, travmatik yaralar ve post-op yaralar. Yara örtüsü, özellikle hassas bölgelerde cildi korur. İyileşmenin son aşamasında ve uygulama zorluğu olan bölgelerde kullanılır.

Yara örtüsü, yara üzerinde, eksüdenin durumuna göre, en fazla 7 güne kadar kalabilir. Bu sayede pansuman değişimini azalttığı gibi, hasta konforunu da arttırır.

Comfeel Plus Contour Yara Örtüsü

31.jpeg32.jpeg

Vücut hareketlerine uyum sağlar. Özellikle uygulama zorluğu olan bölgeler içindir. Transparan hydrokolloid kenarları cilt yüzeyini korur. İnce transparan hydrokolloid kenarlar iyileşme sürecinde cilt yüzeyinin tahriş olmasını engeller.

¼ derece akıntılı bası ülserlerinde, bacak ülserlerinde, yüzeysel yanıklar ve yüzeysel yaralarda kullanılır. Yara örtüsü sakrum, dirsek ve diz bölgeleri için idealdir.

Yara örtüsü renk değiştirebilen yapıdadır; yara örtüsü yara akıntısını emdikçe, rengi süt beyazına dönüşür. Süt beyaz renk yara örtüsü kenarına 1 cm kadar yaklaştığında yara örtüsü değiştirilmelidir. Değiştirme, yara içinde artık olmadığı için çabuk ve kolay yapılır.

Comfeel Plus Sakral Yara Örtüleri

(Uluslararası sitesinden bilgi almak için buraya tıklayın)

41.jpg

Bu ürün hakkında elimde broşür yok. Ama kuyruksokumu bölgesi için uygun olduğu belli.

Alıntı:YARA BAKIMI İÇİN YARDIMCI ÜRÜNLER

Comfeel Pasta

(Uluslararası sitesinden bilgi almak için buraya tıklayın)

pasta1.jpgpasta2.jpg

Derin bası ülserlerinde ve pülonidal sinüslerin tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Yara duvarlarının çökmesi için her zaman Comfeel Plus yara örtüsü ile birlikte kullanılmalıdır. Bu, derin yaraların nemli ortamda iyileşmesini sağlar. Ayrıca, Comfeel Plus yara örtüsü ile birlikte bası ve bacak ülserlerinde bulunan nekrotik dokunun yumuşatılmasında kullanılır.

Pasta yara akıntısı ile birleştiğinde, yara kavitesini tümüyle kaplayacak bir jele dönüşür.

Uygulama: Yaranın derinliğine göre %35 - %50 pasta ile doldurulup, üzerine Comfeel Plus yara örtüsü uygulanarak, yüksek seviyede esneklik sağlanır. Böylece hasta açısından en üst düzeyde rahatlama sağlanmış olur.

Ayrıca, pastanın uygulanması, yara örtüsünün yapışma özelliğini olumsuz yönde etkilemez.

Comfeel Purilon Jel

jel.jpg

Nekrotik doku ve kabuklar yara iyileşmesini geciktirir. Yarada yeni doku oluşumu ve yara iyileşmesi için yara yatağındaki nekrotik doku ve kabukların çıkartılarak, temizlenmesi gereklidir.

Purilon jel, emilim ve sulandırma özelliklerini taşıyan, doğal autolitik debritmanı ilerleten ve nemli yara iyileşmesini sağlayan bir hidrojeldir.

Jel, gerektiği zaman nemlendirir ve yine gerektiği zaman akıntının ve debride edilen dokuların emilimini gerçekleştirir.

Çözünmüş nekrozları, kabukları ve fazla akıntının emilimini sağlar. Oldukça iyi emilim özelliği sayesinde, sızıntı ve maserasyon riskinki azaltır.

Özellikle kuru ve nemli nekrotik dokulu yaralarda kullanılmakla birlikte, ölü doku ve yeni dokuların bir arada bulunduğu karışık yaralarda da kullanılır. Ayrıca genel nemli yara iyileşmesinde destek malzeme olarak kullanılır.

Kullanım kılavuzu: 1- Yarayı yıkayın, 2- ürün üzerinden etiketi çıkarın, 3- Ucu kırarak çıkarın, 4- Jeli yara üzerine uygulayın, 5- Üzerini ikinci bir yara örtüsü ile kapatın. Eksude miktarına göre ince veya daha kalın yara örtüsü önerilir.

Jel’in değişim aralığı en fazla 3 gün olabilir. Jel’i çıkarmak için saline solüsyonu kullanılabilir.

Comfeel Pudra

pudra.jpeg

Comfeel pudra, yoğun akıntılı bacak ülserleri ve bası ülserlerinde, Comfeel Plus yara örtüsü ile birlikte kullanılmak içindir. Birlikte kullanıldığında, bu tip yaralarda gerekli nemi sağlar. Yarayı dışarıdan gelecek enfeksiyon riskine karşı uzun süre koruma altına alır.

Üstün nem emebilen pudra, yara eksüdesi ile birleşerek, koruyucu bir jel oluşturur ve Pudra’nın kullanılması ile yara örtüsünün daha uzun aralıklarla değiştirilmesini sağlar. Pudra kullanımı ile oluşan jel, yara örtüsünü değiştirirken kolayca çıkar.

Pudra’nın üzerine örtülen yara örtüsü kaldırıldığında, yara içinde ve yarayı çevreleyen deride hiçbir Pudra artığı kalmaz.

Hangi nedenle olursa olsun, kenardan dışarı sızıntı olması halinde, yara örtüsü derhal değiştirilmelidir.

Uygulama: Pudra yara üzerine dağıtılıp, üzeri Comfeel Plus yara örtüsü ile kapatılır (örtünün yapışma özelliğini etkilemez).

Cilt Bakımı

Temizleyici Losyon - temizler

- Cilt üzerinde kuruyan veya tahriş edici etki yapan vücut salgılarını temizlemek için sabun ve su yerine kullanılır. Barsak salgılarına maruz kalan bölgelerin temizliğinde kullanılır.

- Temizleyici losyonu yumuşak bir bez veya pamuğa uygulayın, yumuşak bir şekilde cilt etrafını silerek temizleyin.

- Cildi kurutmadan yumuşak ama etkili temizler

- Cildi pürüssüzleştirir

Koruyucu Film - korur

Ostomi hastalarının ve inkontinanslı kişilerin günlük kullanımı için konforlu ve etkili cilt koruması sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Koruyucu film, çözünücü bir sıvı içerisinde erimiş halde bulunur. Uygulamanın hemen ardından sıvı buharlaşarak, cilt üzerinde su geçirmeyen, ince, esnek ve yarı geçirgen bir film oluşur. Bu sayede, tahtiş edici vücut akıntılarının cilt ile temas etmesi önlenmiş olur. Film su geçirmez olduğu için, banyo esnasında dahi koruyuculuğunu sürdürür. Eğer gerekirse aseton ile çıkartılabilir.

- İkinci bir cilt formundadır

- Cildi vücut sekresyonlarına karşı korur

Barier Krem - nemlendirir ve korur

- Kuru ciltler ve ostomi veya inkontinans kaynaklı tahriş edici sızıntılar tarafından zarar görmüş ciltler için ideal bir tedavi kremidir. Temizcilde uygulanmalıdır. Normal el kremi olarak da kullanılabilir.

- Sorunlu cildi dinlendirir

- Cildi maserasyona ve iritasyona karşı korur

Alıntı:YARA ÖRTÜLERİ

053012104928_b.jpg

Biatin Yara Örtüsü

Yumuşak ve rahatlatıcı koruma sağlayan, emici özellikte köpük yara örtüsü

Biatin yara örtüleri yumuşak ve konforlu korumayı sağlayan 3 boyutlu polimer yapıya sahip köpük yara örtüleridir. Hassas yara çevresine uyumludur ve özellikle akıntıloı yaralarda kullanılır. Yapışkanlı ve yapışkansız seçenekleri vardır. Bandaj altında kullanılabilirler. Tüm cilt türlerine uyumludur.

Uygulama: Yarayı yıkayın, cildi yumuşak hareketlerle kurulayın, Biatin yara örtüsünü yara çevresinden 2 cm büyük olacak şekilde uygulayın. Yara örtüsünü gerekli olduğu dönemde değiştiriniz. Yara örtüsü eksüde miktarına örtünün durumuna göre yara üzerinde maksimum 7 güne kadar kalabilir.

Biatin Sakral ve Topuk Yara Örtüleri

Sakral ve Topuk yara örtüleri kalın, yarayı destekleyen köpük pet ve ve cilde dost hydrocolloid yapışkan çerçeveden oluşur.

İhtiyaca göre yaranın boyutuna göre kesilerek kullanılabilir. Sakral yara örtüsü ve yopuk yara örtüleri, iyileştirilmesi zor olan bölgelerin vb. tedavisinde tam çözüm sunan en son çıkan ürünlerdir. Debridman safhasında Purilon jel ile birlikte kullanılır ve daha ince yapıda olan Comfeel Plus ve Comfeel Plus Transparan örtüleri seçmek uygundur.

Alione Hidrokapiller Yara Örtüleri

Eksüdeli tüm yaralar için basit çözümAz-çok eksüdeli bacak ve bası ülserlerinin tedavisinin tüm safhalarında kullanılır.

Tedavi safhasında kullanılan tek yara örtüsüdür. Seçkin uzun süre kullanım sağlar. Yapışkanlı ve yapışkansız modeller vardır.

Comfeel Plus Basınç Hafifletici Yara Örtüsü

Basıncı ortadan kaldıran ve etkin yara iyileşmesi sağlayan hydrokolloid yara örtüsüdür. Yoğunlaştırılmış işaretli köpük halkalar basıncı dağıtır ve bölgedeki kan dolaşımını hızlandırır.

1-4 dereceye kadar bası ülserlerinde profilaksi amaçlı da kullanılabilir. 7 cm çaplı kelebek şeklindeki yara örtüsü özellikle dirsek ve topuk için uygundur.

Yara büyüklüğünden 2 cm büyük örtüler seçilmelidir. Köpük kalınlığı, başlangıç kalınlığının yarısına inmesi halinde yara örtüsü değiştirilmelidir.

  • Like 2

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

1998 yılında bası yarası oluştu.Böyle malzeme bulmak Antalya'da baya zor bir işti.Şimdi medikal firma sayısı arttı,ürünler gelişti.Bulmak kolay.

Dileğim hiçbir o.Felçli arkadaşın bu malzemelere ihtiyaç duymaması.

Bilgi için teşekkürler.can

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yatak yarası deyince tüylerim diken gibi oluyor içim ürperiyor hala... Ben cok çektim hala çekiyorum...Otuz otuzbeş sene öncesini düşünürsek ne demek istediğim daha iyi anlaşılır... Bugün medikal sağlık ürünleri üretiliyor büyük kolaylıklar sağlıyorlar yeni hastalara... Teşekkürler Can.! Eline sağlık kardeşim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hiç yaşamadım ama korkulu rüyam halinde heran olursa diye :(

Yaşayan arkadaşlardan ne kadar zor olduğunu duymuştum Allah bu tür yaralarla mücadele eden herkese yardım etsin ....

Bu ürünleride kullanıp çok faydasını gören kişiler olduğunuda biliyorum...

Paylaşım için teşekkürler....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende çok çektim şimdi yatak yarası ailecek korkulu rüyamız olmaması için büyük uğraşlar veriyoruz bu havalı yatakları kim çıkardıysa Allah razı olsun.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap