k@lpsizim_85

Sağlıklı Bronzluk

Önerilen İletiler

Güneşin tatlı yüzünü görmeye başladığımız bu günlerde yavaş yavaş tatil hayalleri kurulmaya başlandı. Güzel bir kumsal, berrak bir deniz, şezlongların üzerinde yatıp keyif yapmak, geceleri eğlenceler ve bu hayaller uzayıp gider.

Yaz aylarında tatil; deniz, renkli minderlerde, şezlonglarda güneşlenmek anlamına gelir. Bronz bir ten her zaman çekicidir. Ve bunu bilen bir çok insanda tüm tatilini güzel bir şekilde bronzlaşmak için harcar. Ancak güzel bronzlukla, sağlıklı bronzluk arasında farklıklar vardır.

Uzmanlar çocukluk yaşlarından itibaren yaz kış ayırt etmeden güneş kremi kullanılması gerektiği söylüyor. Ancak özellikle yaz aylarında güneşin zararlı etkileri daha fazla olduğu için yaz aylarında kullanılan koruyucu kremler daha da önemli. Cilt kanseri, güneş yanığı ve erken yaşlanma gibi güneş ışınlarının verdiği zararlardan, güneş kremi kullanarak ve fazla güneşte kalmayarak korunabilirsiniz.

Güneş kreminin seçimi oldukça önemli konular arasında yer almaktadır. Açık bir tene ve hassas bir cilt tipine sahipseniz, en az 30 koruma faktörlü koruyucu kullanmanız gerekmektedir. Eğer güneşten fazla etkilenmeyen bir cilt tipiz varsa, 15 koruma faktörlü bir koruyucu size yetecektir. Güneş kreminizi seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise; koruyucu kreminiz suya dayanıklı olan ürünlerden olmalıdır.

Güneş kremini kullanmanın en sağlıklı yöntemi ise; güneşe çıkmadan 30 dakika önce cildinize iyice sürmek ve ardından güneşe çıkmaktır. Ancak buda tam anlamıyla yeterli değildir, güneş kreminiz suya dayanıklı olsa da denize girip çıktıktan sonra da yenilemelisiniz.

Yaz aylarında güneşlenmek ve bronz bir tene kavuşmak önemlidir. Ancak öğle güneşinde kumsallara uzanmak ve koruyucu krem kullanmamak, size ilk anda hoş bir bronzluk gibi gelebilir ancak ardından cilt soyulmaları, sağlık problemleri yaşayabileceğinizi unutmayın. Sağlıklı ve kalıcı bir bronzluğa kavuşmak için en doğru seçenek koruyucu kremler ve belli saatlerde güneşe çıkmamaktır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap