k@lpsizim_85

Duyarak Futbol Oynuyorlar!...

Önerilen İletiler

spacer.gifDuyarak futbol oynuyorlar! spacer.gifDiyarbakır'da Engelliler Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan futbol takımı sayesinde görme engelliler futbol oynamanın keyfini yaşıyor.

Diyarbakır Engelliler Spor Kulübünce oluşturulan ve hiç görmeyen engellilerden oluşan futbol takımı, zilli top sayesinde oynadıkları futbol ile sporun engel tanımadığını ortaya koyuyor.

Sese dayalı olarak futbol oynayan görme engellilerin takımı 5 kişiden oluşurken, görme engelliler karşı takımın oyuncularıyla çarpışmamak için oyun sırasında sürekli ''bende'' kelimelerini kullanıyor.

Engelliler Spor Kulübü Başkanı Emin Baran, yaptığı açıklamada, kulüp olarak engellilere yönelik sportif faaliyetlerde bulunduklarını, çeşitli branşlarda takımlarının olduğunu söyledi.

Hiç görmeyen üyelerine yönelik görme engelliler futbol takımının bulunduğunu anlatan Baran, hiç görmeyenlerin zilli topla sayesinde futbol oynamanın zevkini yaşadıklarını belirtti.

Takımın 4 futbolcu, 1 kaleciden oluştuğunu ifade eden Baran, şöyle dedi:

''Takımımız, Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun 25-28 Temmuz'da Tokat Erbağ'da düzenleyeceği turnuvaya hazırlanıyor. Turnuva için her gün antrenman yapıyoruz. Takımda kalecimiz gören, futbolcularımız hiç görmeyenlerden oluşuyor. Turnuvadan büyük bir başarı ile dönmek istiyoruz. Turnuvada yaklaşık 30 takım yarışacak. Antrenmanlarımız çok verimli ve güzel geçiyor. Federasyon geçen yıllarda turnuvaya hazırlanan bütün takımlara ödenek veriyordu. Bu yıl ise sadece ilk 8 takıma verdiler. Bu da bizi biraz sıkıntıya soktu. Sponsorlarımız sayesinde çalışmalarımızı yapıyoruz.''

Baran, sporda başarılı olan engellilerin günlük yaşamlarında da başarı elde ettiklerini belirterek, takımlarında yer alan Samet Fidan'ın bu yıl ÖSS'de Sözel 2'de Diyarbakır il birincisi olduğunu, Fidan'ın hem takımda hem de okulunda başarılı olduğunu vurguladı.

Sporun engelliler üzerinde olumlu etkilerinin bulunduğunu dile getiren Baran, ''Futbol sayesinde görme engellilerin hareket kabiliyeti ve özgüvenleri gelişiyor, cesaretleri artıyor. En önemlisi bir görme engellinin bağımsız hareketi gelişiyor'' diye konuştu.

Takım oyuncularından Samet Fidan ise ÖSS'de Türkiye 160. olduğunu, avukat olmak istediğini bildirerek, 3 yıldır uğraştığı spor sayesinde rahatladığını, sınava hazırlandığı dönemde sporun rahatlamasını ve stressiz çalışmasını sağladığını söyledi.

ajansspor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap