Sumeye

Bu Tutulma Bize Yarayacak!

Önerilen İletiler

97550.jpgBu tutulma bize yarayacak!21 Temmuz 2009Asrın en uzun güneş tutulması için kehanetler var. Asyalı kahinler, felaket sinyali veriyor, bizdekiler ise Türkiye için aydınlık senaryolar yazıyor. Asya yarın Güneş tutulması nedeniyle tam 6 dakika 39 saniye karanlığa bürünecek.Türkiye’den izlenemeyecek olan tutulma korkuya yol açtı. Asyalılar, tutulmanın depreme yol açmasından endişe ediyor...

Astrolog Yasemin Boran'a göre ise bu tutulma Türkiye için değişimin başlangıcı olacak. Türkiye büyük bir atılıma geçecek...

6 DAKİKALIK KARANLIK

Hindistan'ın batısında bulunan Gucarat eyaletinde 22 Temmuz’da yerel saatle 06.23'te, güneşin doğuşundan bir süre sonra yeniden akşam olacak. Daha sonra karanlık 15 bin kilometre uzunluğunda, 200 kilometre eninde bir koridor halinde Hindistan, Nepal, Butan, Bangladeş, Myanmar, Çin ve Japon Ryukyu adalarına kadar yayılacak. Güneş tutulması sırasında, Pasifik’te Ay, Güneş’i 6 dakika 39 saniye süresince tamamıyla örtecek. Uzmanlara göre bu rekor 2132 yılından önce kırılamayacak.

FELAKET SENARYOLARI

Bu muhteşem doğa olayı için astrologların felaket senaryoları var... Mumbaili astrolog Rac Kumar Şarma, "Kainat için son derece tehlikeli bir an olacak. Çünkü yıldızların efendisi Güneş hasta ise dünyayı çok tehlikeli gelişmeler bekliyor demektir" dedi.

Şarma'ya göre, El Kaide veya ayrılıkçı Ceyşi Muhammed grubu Keşmir bölgesinde saldırılar düzenleyebilir, Hintli bir politikacı suikasta kurban gidebilir. Amerikan ordusu Afganistan, Orta Doğu ve Avrupa'da tehdit altına girebilir. İran ve Batı arasında gerginlik artabilir.

Başka astrologlar ise bu tutulmadan sonra savaşlar, suikastler, ayaklanmalar ve depremlerin meydana gelebileceğini iddia etti.

TÜRKİYE İÇİN ALTIN ÇAĞ

Asyalı astrologlar felaket senaryoları yazarken, Türk astrolog Yasemin Boran çok farklı şeyler söylüyor. Boran'a göre güneş tutulması arefesinde Türkiye şu an büyük bir değişimin eşiğinde bulunuyor. Türkiye'nin çok sarsıcı ve sert olaylar yaşadıktan sonra kendi değeri ve yeteneğinin farkına varacağını anlatan Boran, "Bu durum Türkiye'ye uluslararası platformada söz sahibi olan bir ülke durumuna getirecek. Ama hiçbir şey ızdırapsız olmaz" dedi.

YÜKSELEN BURCU YENGEÇ

Türk halkının da kendi potansiyelinin farkına varacağını aktaran Boran, "Bunun nedeni Türkiye'nin yükselen burcunun yengeç olmasıdır. Fakat hemen ufuk çizgisinin üstünde plüton duruyor.Bu da halkın, yani yok edici ve yaratıcı potansiyele sahip, cinsel potansiyeli çok yüksek bir halk olduğunu gösteriyor. Ama bunu yükselen burcu yengeç olduğu için ortaya koyamıyordu" ifadesini kullandı.

Türk halkının devletini yüceltiği, koruyucu bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Boran, israil'i örnek gösterek "Bu ülkelerde halk, devleti ve başkanını sürekli yıkmaya çalışıyor. Türkiye'de halk her zaman devletini korur" ifadesini kullandı.

BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN BAŞLANGICI

Gerçekleşek güneş tutulmasının Doğu ülkeleri ve özellikle Hindistan için bir dönüm noktasının başlangıcı olacağını kaydeden Boran, "Bu tutulma aynı zamanda bütün dünya için çok önemli bir dönüm noktası niteliğini taşıyor. Büyük bir dönüşümün başlangıcını işaret ediyor" şeklinde konuştu.

15 GÜN DİKKAT

Tutulma öncesi ve sonrasında 15 günlük zaman dilimine dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Boran, " Bu tarihler yeni atılımlar için uygun zaman değildir" ifadesini kullandı.

GÜNEŞ TUTULMASI DEPREMİ TETİKLER Mİ?

Bazı deprem bilimcileri Güneş tutulmasında büyük depremlerin olabileceğini söylerken Profesör Ahmet Ercan ise “Türkiye tutulmayı görse bile büyük bir felaket yaşanmaz” dedi.

17 AĞUSTOS DEPREMİ

Ercan, Güneş’in İstanbul üzerinde tam tutulsa bile yapılan hesaplamalara göre Marmara ve Adalar civarında bulunan fay hattının söylendiği gibi büyük bir depreme neden olamayacağını ifade etti. Ercan, "1794'teki büyük İstanbul depreminden 11 gün önce, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden 3 gün önce Güneş tutulması olmuştu. Benim hesaplamalarıma göre İstanbul üzerinde tam Güneş tutulması gerçekleşse bile büyük bir depremin olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

O GÜN KÜSUF NAMAZI KILIN

Güneş tutulması sırasında kusüf namazı kılınması gerektiğini söyleyen İlahiyatçı Mehmet Paksu, "İki rekât namaz kılınır. Buna küsuf namazı denir. Bu namaz cemaatle değil de tek başına kılınır" dedi. Küsuf namazı bizzat Hz. Muhammed'in kıldığını söyleyen Paksu, "Hicretin onuncu yılında oğlu İbrahim bir buçuk yaşında iken vefat ettiği gün Güneş tutuldu.

Halk, güneşin İbrahim'in ölümü üzerine tutulduğunu söylediler. Bu sözleri duyan Peygamberimiz, cevap olarak cemaatle iki rekât namaz kıldı. Peygamberimiz, "Bu hallerden birini gördüğünüz zaman Allah'a hamd edin, O'na tekbir getirin, O'nu tesbih edin ve ortalık açılıncaya kadar namaz kılınız" diyerek müslümanları uyardı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap