Sumeye

Diş Çürüklerindeki Gizli Tehlikeye Dikkat !

Önerilen İletiler

71206.jpgDiş çürüklerindeki gizli tehlikeye dikkat! 19 Temmuz 2009 Diş sağlığının önemini hatırlatmaya gerek yok... Bilmeyen yoktur. Ya gizli tehlikenin farkında mısınız? Bu uyarıyı ciddiye alın.Almanya'da yayımlanan Bild am Sonntag gazetesinde yer alan haberde, “Kötü bir diş, birçok rahatsızlığın kaynağı olabilir. Kalbi, kasları ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir” denildi.

DİŞETİ İLTİHAPLARI BAĞIŞIKLIĞI AZALTIYOR

Hamburg kentindeki bir klinikte diş uzmanı olan Dr. Jürgen Reitz, Almanya'daki yetişkinlerin yüzde 45 ila 60'ında diş eti iltihabı bulunduğunu belirterek, bakterilerin çene kemiğine ve diş köklerine saldırdıklarını, bunun sonucunda dişlerin döküldüğünü, bağışıklık sisteminin de böylece zayıfladığını ifade etti.

DİŞLERDEKİ BAKTERİ 3 GİZLİ TEHLİKENİN TETİKÇİSİ

Reitz, “Bakteriler kan dolaşımıyla vücudun her bir yanına ulaşır. Zatürreye ve kalp krizine de neden olabilirler. Hamile kadınlarda erken doğumlar gerçekleşebilir. Şeker hastalarında da kan şekeri değerleri bozulabilir” dedi.

DİŞ GICIRDATMA ENSE, SIRT AĞRILARININ SEBEBİ

Stresten kaynaklanan diş gıcırdatmalarının da ense, sırt ve baş ağrılarına yol açabileceği uyarısında bulunan Reitz, bu nedenle spor ve çeşitli gevşeme yöntemleriyle stresin atılması tavsiyesinde bulundu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap