Can Sengul

Hastanede Özürlülere Özel Hizmet...

Önerilen İletiler

HASTANEDE ÖZÜRLÜLERE ÖZEL HİZMET...Ankara Ulus Devlet Hastanesi'nde, özürlülerin hastanenin imkanlarından daha fonksiyonel yararlanabilmeleri için yeni düzenlemeler yapıldı.

Başhekim Dr. Uğur Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin çağdaş bir düzeye ulaşabilmesi için ne gerekiliyorsa yapıldığını söyledi.

Yıldız, özürlü vatandaşların gerekli düzenlemeler yapılmadığı için hastane imkanlarından yeteri kadar faydalanamadıklarını belirlediklerini ifade etti.

Bu eksiği gidermek için hemen harekete geçtiklerini anlatan Yıldız, ilk etapta konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının bilgine başvurduklarını anlattı.

Çalışma öncesinde özürlülerle ilgili derneklerin, vakıfların ve federasyonların temsilcileriyle görüştüklerini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

''Görüşmeler sırasında gördük ki bu insanlar, kendilerine ayrıcalıklı davranılmasına pek sıcak bakmıyor. Onlar da normal vatandaşlar gibi hastaneye gelip, muayenelerini yaptırıp gitmek istiyorlar. Bizim getirdiğimiz yenilikler bir farklılık yaratmadan bu işlemler uygulanırken özürlülerin en kolay şekilde işlerini halletmelerine yardımcı oluyor.''

Hastanede, polikliniklerin bulunduğu bölümün girişine, görme özürlüler için ''şu anda nerede bulunduğunu'' ve ''gitmek istediği yeri gösterir'' kabartma yazılı Braille Alfabesi ile hazırlanmış levhalar astıklarını anlatan Yıldız, alfabenin altında bulunan butona basan engellinin yardımına bir görevlinin geldiğini anlattı. Görevlinin, özürlü vatandaşı ilgili birime kadar götürdüğünü, muayene sırasında da yanı başında bulunduğunu ifade eden Yıldız, işitme engelli hastalara yardımcı olması için bir sosyal hizmet uzmanı da istihdam ettiklerini söyledi.

Yıldız ayrıca, asansörlere, tuvaletlere, merdivenlere de Braille Alfabesi ile hazırlanmış levhalar astıklarını belirterek, özürlülerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hastanede daha birçok yenilik yapmayı planladıklarını ifade etti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap