Can Sengul

Nörolojik Bozukluklara Bağlı Temel Motor Becerileri Sorunlarına Uzay Giysili Tedavi...

Önerilen İletiler

NÖROLOJİK BOZUKLUKLARA BAĞLI TEMEL MOTOR BECERİLERİ SORUNLARINA UZAY GİYSİLİ TEDAVİ

Serabral Palsi (beyin felçli), gelişim geriliği ve travmatik beyin hasarı gibi nörolojik bozuklukları olan çocukların temel motor becerilerini öğrenme sürecini hızlandıran ''TheraSuit'' adlı giysi tanıtıldı.

''TheraSuit'' yöntemini uygulayan Izabela Koscielnsky, Swisshotel'de düzenlenen konferansta, yöntem hakkında bilgi verdi. Koscielnsky, ''TheraSuit'' adlı giysiyle zayıf kasların güçlendirildiğini, felçli hastalarda kullanıldığında olumlu yönde gelişmeler sağlandığını anlattı.

Yöntemi, nörolojik bozukluğu olan kendi kızı üzerinde de denediğini belirten Koscielnsky, ''Kızımdaki ilerlemeleri kendi gözümle görmeye başladım. Omurilik sırt kaslarının geliştiğini, birçok kasın aynı anda kasılabildiğini ve eksikliklerin ortadan kalktığını gördüm'' dedi.

Başlık, yelek, şort, diz pedleri, ayakkabı bağlarından oluşan özel tasarım giysinin, ilk olarak Sovyet kozmonotları için dizayn edildiğini söyleyen Koscielnsky, daha sonraları Amerikalı bilim adamlarınca, direnç ve kuvvet eğitimiyle hastayı desteklemek, vücudun duruş şeklini düzeltip, genel kas kontrolünü geliştirmek için kullanıldığını kaydetti.

Koscielnsky, vücudun kas çalışmalarıyla kendini yenilediğini ifade ederek, kostümün fiziksel engelliler için yeni bir umut olduğunu söyledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap