faruk_27

Engelliler Çalışmak İçin Sınava Girdi

Önerilen İletiler

Hollanda Dışişleri Bakanlığı Matra Programı kapsamında yürütülen ve Denizli Belediyesi'nin yerel koordinatörlüğünü üstlendiği Engelliler Çalışıyor Projesi'nde, engelliler işbaşı yapması için sınava alındı.

Denizli Belediyesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Ticaret Odası (DTO), Milli Eğitim Müdürlüğü ve engelli dernekleri birlikteliğiyle engellilerin kişisel becerilerini geliştirmesi amacıyla 3 ay süren dikiş makinesi kullanım kursuna katılan engelliler sınava girdi. Sınavda başarılı olan engelli kursiyerler İŞKUR garantisiyle işe yerleştirilecek.

Halk Eğitim Merkezi Dikiş Atölyesi'ndeki dikiş makinesi kullanım kursu sonunda, Çıraklık Eğitim Merkezi'nde eğitmen öğretmenler gözetiminde sınav yapıldı. Sınavda, fiziksel engeli kursiyerler, başarılı olabilmek için ter döktü. Kursta teorik ve pratik eğitimlerinin ne kadarının öğrenildiği tespit edilecek. Böylece dikiş nakış konusunda başarı kaydeden kursiyerler İŞKUR aracılığıyla iş başı yapacak.

Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan projeyle engelli vatandaşları hayatın dışına itmek yerine hepsinin yapabileceği en güzel işleri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Zolan, "Engelliler uzmanlık alanında verebileceği işletme için en fazla faydayı sağlayacağı testler yapıldı ve devam ediyor. Bu çalışma sonunda inşallah iş sahibi olacaklar." dedi.

Engelliler Çalışıyor Projesi'nde, tüm kurslara 180 fiziksel engellinin eğitim görmesi hedefleniyor. Bunlardan en az 60'nın işe yerleştirilmesi planlanıyor.

(CİHAN)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap