Sumeye

Felçli Hastalar İçin Umut Işığı

Önerilen İletiler

Lizbon’da Egas Moniz Hastanesi doktorları, 2006’den bu yana 41 felçliye kök hücre nakletti. Hastaların yüzde 10’u yürüteçle yürüyebilecek duruma geldi

sag81.jpg

Portekiz'in başkenti Lizbon’daki Egas Moniz Hastanesi doktorları, omuriliği zedelendiği için felç olan hastalar üzerinde umut verici deneyler yapıyor. Uzmanlar, hastaların geniz boşluğundan aldıkları kök hücreleri omurilikte zedelenen bölgeye naklediyor.

amaç, hasara uğramış olan sinirlerin kendi kendilerini onarmasını sağlamak. Dr. Carlos Lima başkanlığındaki ekip, 2006 yılının temmuz ayından bu yana 41 felçliye kök hücre nakletti. Hiçbir hasta, enfeksiyon kapmadı veya ölmedi.

HASTALAR, ameliyattan sonra kısmen de olsa his kazandıklarını söylerken, yaklaşık yüzde 10’u yürüteçle yürüyebilecek duruma geldi. Dr. Carlos Lima, “Çok basit ve doğal bir yöntem bu. Bütün işi aslında doğa yapıyorö diye konuştu.

Kaslar yeniden güçlenmeli

Lima, ABD’den gelen bir kadın hastanın, bu yıl içinde tamamen ayağa kalkacak seviyeye geleceğini söyledi. Ameliyatın başarısında, kasların yeniden güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Lima, “Kas eğitimi 2 yıl sürüyorö dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Her güne , yeni bir haberin müjdesi ile başlamak..Beklemek, sabırla beklemek.. Hayallerin , umutların ,dahada yeşermesine güzellik katmakta..Beklediklerimiz oluyor..

Teşekkürler Sumeye ...Emeğine , ellerine sağlık...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap