Can Sengul

Engelliler Spor Yapmak İstiyor...

Önerilen İletiler

ENGELLİLER SPOR YAPMAK İSTİYOR...

Gaziantep'te engelli insanlar spor yapabilmek için destek bekliyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender, yaptığı açıklamada, engelli gençlerin spor yapmasını sağlamak ve bu yolla onların fiziki ve psikolojik rehabilitasyonlarını gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Sporun engelli insanlar için bir başka önemli yönünün sosyal ilişkileri sağlamak olduğuna işaret eden Kalender, ''Spor aktivitesine katılmak kendini önemseme duygusunun yeniden kazanılmasına, pozitif davranışlara ve sosyal hayata entegrasyonuna yardımcı oluyor'' dedi.

Gaziantep'te 20 bin engelli olduğunu ama hala evlerinden çıkmayan ve kendini ifade edemeyen binlerce engelli bulunduğunu belirten Kalender, şunları söyledi:

''Engelli sporu Gaziantep'te yıllardır yok. Biz geçen sene cesaretli bir adım attık, engellilerin yaşama bağlanmaları için Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Engelliler Basketbol Takımını'nı kurduk. ABD'de yaşayan bir vatandaşın gönderdiği engelli basketbol sandalyesi ile Gaziantep ligine girdik. Arkadaşlarımız lig başlarken hiçbir şey bilmiyorlardı, ama lig biterken 50 sayı atmayı başardılar. Hepsi bu işi çok iyi yapacaklarını gösterdiler. Ancak bir tekerlekli sandalye ile bu iş olmaz, destek lazım. Özellikle bireysel alanda bu insanlara fırsat verilmediği için Gaziantep'ten milli takıma giden herhangi bir sporcumuz yok. Engelli sporunun bu şehirde yerleşmesi için herkesten destek bekliyoruz.''

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından, GAP kapsamındaki 9 ilde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal sorunların giderilmesi için hazırlanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 2 proje başvurusu yaptıklarını belirten Kalender, projelerden birisinin Gaziantep'te engelli sporuna ilişkin olduğunu bildirdi.

Kalender, ''Biz şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un altında çalışıyoruz. Projemiz ile engelli sporunun artık bir kurum veya kuruluş altında olmadan kendini yürütmesini amaçlıyoruz. Ayrıca, her bir sandalyemizin fiyatı 5 bin YTL'den az değil. Şu anda 10 tane sandalyemiz yok. Bu gidişle lige de giremeyeceğiz. Bunun için projenin içinde sandalye ve minibüs talebimiz var. Projemiz kabul edilirse hem sandalyelerimizi temin edeceğiz hem de ulaşım sorununu çözeceğiz'' dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap