Sumeye

Müjde! Sıfır kalorili çikolata üretildi

Önerilen İletiler

Müjde! Sıfır kalorili çikolata üretildi İsviçre'de hemen hemen içinde hiç kalori ihtiva etmeyen ve ancak 55 derecede erimeye başlayan bir çikolata üret101334.jpg16 Temmuz 2009

[/color]Dünyanın en kaliteli ve güzel çikolatalarını onlar üretiyor. İsviçre çikolatada yeni bir devrime hazırlanıyor. Bu ülkede çikolata üreticisi bir firma, hemen hemen içinde hiç kalori olmayan ve parmakta iz bırakmayan bir çikolata üretti.

"Vulcano" adı verilen çikolata, normal çikolatalardan yüzde 90 daha az kalori ihtiva ediyor. Çikolatanın bir diğer özelliği de 55 derece sıcaklıkta ancak erimeye başlıyor olması.

Gıda uzmanları önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacak çikolatanın artık kızgın güneş altında dahi erimeyeceğini belirtiyor.

Ar-Ge çalışmalarını yürüten Hans Vriens, bu çikolatanın normal çikolatalar gibi ağızda erimediği eleştirilerine karşı çıkarak, "Ürettiğimiz çikolada da diğerleri gibi ağızda eriyor. Ancak bir fark var. Bu çikolata sıcaklığın etkisiyle değil, ağızdaki tükürük yardımıyla eriyor" dedi.

Hans Vriens iki yıl içinde yeni çikolatayı piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap