Bay_Seyhan

Her İlde Uygulanması Gerekli Davranışlar...

Önerilen İletiler

1257.jpg150 Bin Hastaya Ev De Bakımspacer.gif14 Temmuz 2009 Salı Saat 12:30spacer.gifKocaeli Büyükşehir Belediyesi, yoksul ve kimsesiz vatandaşlar için yaklaşık 2,5 yıl önce başlattığı evde bakım hizmetini 2009 yılında da devam ettirecek.

"Sosyal ve ekonomik yoksulluk tespiti ve evde bakım" hizmeti ihalesine FTR Sağlık Hizmetleri, Sıla Danışmanlık LTD, Özel Kocaeli Evde Bakım Hizmetleri, Ayber İnşaat Medikal Sağlık Hizmetleri ve Özel Akademi Hastanesi Sağlık Hizmetleri firmaları katıldı. İhaleyi kazanan firma 29 ayda yaklaşık 150 bin hastaya bakım hizmeti verecek. Komisyon, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra ihaleyi kazanan firmayı açıklayacak.

Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay'ın başkanlık ettiği ihaleye 5 sağlık hizmetleri şirketi teklif verdi. İhaleyi alan firma 29 ay boyunca 13 bin doktor, 100 bin hemşire, 15 bin fizik tedavi uzmanı, 4 bin yoksulluk, 14 bin fizik tedavi hizmeti ile 15 bin bakım destek ve refakat ziyareti yapacak.

Vatandaşlara hayat ışığı veren evde bakım hizmeti ile 2007 yılından itibaren 3 bin 546 doktor ziyareti, 22 bin 650 hemşire ziyareti yapıldı. Ayrıca 3 bin 465 fizik tedavi hizmeti ve 3 bin 372 refakat ziyareti yapıldı. Vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na müracaat etmesi gerekiyor.

Vatandaşlar, müracaatlar sonucunda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra hizmetten yararlanılabiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Evde Bakım Hizmeti'nden yararlanmak isteyen vatandaşlar ilk olarak Çözüm Masası ya da Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na başvuruyor. Vatandaşın talebini not eden yetkililer daha sonra bu bilgileri bakım hizmetini verecek olan firmaya bildiriyor. Firma aldığı bilgileri önce sosyal hizmet görevlilileri vasıtasıyla yerinde tespit ediyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ile de hizmet verilmeye başlanıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap