k@lpsizim_85

Kamuda Özürlü Oranı %4'e Yükseltildi Ancak...

Önerilen İletiler

KAMUDA ÖZÜRLÜ ORANI %4'E YÜKSELTİLDİ ANCAK...

4857 Sayılı İş Kanununun Bazı Maddelerinde 5763 Sayılı Kanunla yapılan değişiklik sonunda Kamuda Özürlü Çalıştırma oranı %1 artırılarak % 4 oranına yükseltildi. 5763 sayılı iş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanun 26.05.2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarında engelli kontenjanından 10 bin 300'ünde engelli memur istihdam edildiğini, kontenjanlardan 41 bin 119'unun boş bulunduğunu açıkladı.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın kamuda engelli istihdamına yönelik soru önergesini Devlet Bakanı Hayati Yazıcı yanıtlandı. Yasaya göre memur kadrolarının yüzde 4'ü oranında engelli memur çalıştırma yükümlülükleri bulunduğunu hatırlatan Yazıcı açıklamada şöyle dedi: "Devlet Personel Başkanlığı özürlülerin istihdamlarına yönelik sınav duyurularını ilan etmekte, kurum ve kuruluşlarca üç ayda bir başkanlığa gönderilen bilgilere göre istihdam edilen ve işten ayrılan özürlü personel sayısını denetlemekte, özürlü memur kontenjan açıklarının ivedilikle doldurulması hususunda yazışmalar yapmakta ve gerekli uyarılarda bulunmaktadır" dedi.

Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının engelli kontenjanları konusunda da bilgi verdi. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarında 51 bin 419 adet engelli kontenjanı bulunurken bunlardan 10 bin 300 adedinde engelli memur istihdam ediliyor. Engelli kontenjanından 41 bin 119 adedi ise boş bulunuyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap