k@lpsizim_85

Tekerlekli Bayanlar Ligi Oluşturulsun..

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gifTekerlekli Sandalye Basket Bayan Milli Takımı Baş Antrenörü Kamuran Özdemir,

Tekerlekli Sandalye Basket Bayan Milli Takımı Baş Antrenörü Kamuran Özdemir, engelli yeni basketçilerin keşfedilip bu spora kazandırılması amacıyla ''Tekerlekli Bayanlar Ligi'' oluşturulmasını istedi.

Özdemir, İngiltere'de 26 Ağustos'ta yapılacak Avrupa Bayanlar Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdürmek için geldikleri İskenderun'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de engelliler bayan basketbol ligi olmaması nedeniyle engelli bayan milli takımının zor şartlar altında çalıştığını söyledi. Türkiye'de 70'e yakın engelli bayan basketçinin bulunduğunu dile getiren Özdemir, bayan milli takımını da bu sporcular arasından seçtiklerini vurguladı.

Türkiye'de bayan ligi olmayışını ''büyük bir handikap'' diye nitelendiren Özdemir, şöyle devam etti:

''Bayanlarımız erkek liginde oynuyorlar. Bayan ligimiz olmaması bizim için bir dezavantaj olsa da üzerimize düşenin en iyisini yapmaya, çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz. Oysa ki, eğer bayanlar ligi oluşturulursa yeni yetenekler keşfedebilir, başarı çıtamızı daha hızlı bir şekilde yükseltebiliriz. Şu an görüyoruz ki, bayanlarımız da erkekler kadar iyi. Bu nedenle engelli bayanlarımızı bu spora kazandırmak için onlara olanak tanınmalı.''

Engelliler basketbol branşının oldukça zor bir spor dalı olduğunun altını çizen Özdemir, şöyle konuştu:

''Çünkü oyuncu, hem tekerlekli sandalyeyi sürüyor, hem denge sağlamaya çalışıyor. Ayrıca bu çocuklar tek başlarına ayakta durmaya çalışıyorlar. Her biri Türkiye'nin 4 bir yanından tek başlarına geliyorlar. 2007'de Almanya'daki şampiyonada Türk vatandaşlarımızdan inanılmaz destek görmüşken, Türkiye'de engelli sporuna insanlar duyarsız ve acıyarak bakıyor. Salonlarda 10-20 kişi ile maç yapıyoruz. Ama yurt dışı maçlarımızda 5 bin kişilik salonun 2 bin 500'ü Türk olabiliyor ve her şeyimizle ilgileniyorlar. Bu desteği Türkiye'de göremiyoruz.''

Özdemir, engelli bayanların evde kendilerini kaderlerine terk edip beklemeleri yerine, bedensel engelliler spor kulüplerine başvurup, spor yaparak, hayata bağlanmalarını önerdi.

-İLK MİLLİ MAÇINA ÇIKACAK-

İlk kez milli takıma seçilen ve İngiltere'de ilk maçına çıkacak oyunculardan İskenderunlu Seda Sağıroğlu da çalışmalarının yorucu olduğu kadar eğlenceli geçtiğini söyledi.

Şampiyonada takım olarak en iyisini yapmaya çalışacaklarını ifade eden Sağıroğlu, ''Benim ilk milli maçım olacak. Ayrıca bunun da heyecanını yaşıyorum. Çalışmalarımız yorucu ama eğlenceli geçiyor. Hocalarımız bize emek veriyorlar. Emeklerimizin boşa gitmemesini istiyoruz, bunun için İngiltere'den başarıyla döneceğimize inancımız tam'' diye konuştu.

ajansspor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap