Guest DOĞRU YOL

3'üz Bebeği Olan Engelli Çift Yardım Bekliyor...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

973nda.jpg

Bursa'da tek çocuk isterken üçüz sahibi olan engelli çiftin sevinci maddi imkansızlıklar yüzünden hüzne dönüştü.

Bursa'da tek çocuk isterken üçüz sahibi olan engelli çiftin sevinci maddi imkansızlıklar yüzünden hüzne dönüştü. Üç ayda bir aldıkları 500 TL ile kirada oturan engelli çift, kara kara üçüzlerini nasıl büyüteceğini düşünüyor.

Edinilen bilgiye göre, gözlerindeki rahatsızlığın tedavisi için geldiği Bursa'da, ablasının komşusu olan Nejla'ya (29) kalbini kaptıran engelli Necati Közlemeci (32), genç kızı kaçırarak evlendi. Engelleri aşarak mutlu bir yuva kuran çift çocuk sahibi olmak istedi. Fakat çift, üçüz bebekleri olunca sevinsin mi üzülsün mü bilemedi. Maddi imkansızlıklar yüzünden beli bükülen genç anne, dünyaya getirdiği üçüzlerini kucağına alamadan nasıl geçineceklerinin korkusunu yaşamaya başladı. Minik yavrular Dertçelik

Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, karaciğer yetmezliği, dalak büyümesi olan ve ayakları tutmayan genç anne ise Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Engelli olması sebebiyle çocuklarını daha kucağına bile alamadığını ifade eden Nejla Közlemeci, "Üçüz sahibi olduk, ama muhtaç durumdayız. Yardım edenlerden Allah razı olsun. Annemlerin durumu da iyi değil. Zaten şu ana kadar onların yardımlarıyla ayakta durduk. Allah çocuk sahibi olmayanlara da bu mutluluğu yaşatsın, ama bizim gibi acı olmasın. Onları hala öpemedim. Üçüz olması çok güzel, fakat yardım olmayınca nasıl bakacağımı düşünemiyorum. Onları bana Allah verdi. Ne olursa olsun evlatlık veremem.

İsimlerini de Yaren, Ceren ve Alperen koyduk" dedi.

Eşiyle, gözlerinden tedavi için geldiği Bursa'da tanışıp kaçarak evlendiklerini anlatan Necati Közlemeci ise, "10 aylık evliyiz, bir çocuk istedik. Fakat Allah üçüz verdi. Bakma konusunda çok tedirginiz. Psikolojimiz bozuldu. Ailemiz destek çıkıyor. Ama ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çok şaşkınız. İki kez beyin kanaması geçirdim. Sol kolum felçli. 3 ayda bir aldığımız 500 TL ile geçinmeye çalışıyorduk. Kira, elektrik, su masrafımız var. Şimdi ise üçüzümüz oldu. Benim ve eşimin ilaç masrafları var. Eşimin

ailesi bize çok sahip çıkıyor. Ama onların durumu da içler acısı. Kayınpederim iki kez kalp ameliyatı oldu" diye konuştu.

Ailesinin geçimi için aldığı özürlü maaşının kendisine yetmediğini, ayakkabı boyamaya çalışarak ailesine bakmaya çalıştığını ifade eden Necati Közlemeci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayırseverlere yalvarıyorum. Onları evlatlık vermemiz söz konusu bile olamaz. Onlar Allah'ın bize bir lütfü. Şu an psikolojik sorunlarımız olduğu için çok zor durumdayız. Gerekirse üzerimdeki gömleğimi, ayağımdaki pantolonumu satar, onlara bakarım. Ama durumumuz ortada. Hayırseverlerin uzatacağı yardım elini bekliyoruz."

AİLENİN İLETİŞİM ADRESİ

NECATİ GÖZLEMECİ

ADNAN MENDERES MH

OSMANAĞA CD

NO:64 EMEK BURSA

TEL: 0534 5583097

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap