Sumeye

Neden Aşırı Terlediğimiz Anlaşıldı...

Önerilen İletiler

96060.jpgNeden aşırı terlediğimiz anlaşıldı 03 Temmuz 2009 Aşırı terleme ve bu terin yaydığı kötü kokuyla hepimizin başı dertte.Neden aşırı terlediğimizi merak ediyorsanız...

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Yaz aylarının gelmesiyle beraber pekçok insanın şikayet ettiği konuların başında aşırı terleme ve bu terlemenin neden olduğu kötü kokular gelir. Bu kokulardan kimse hoşlanmaz.

2.20090702163846..jpgAslında basit medikal ilaçlar kullanarak kötü kokulardan kurtulabiliriz.

Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar neticesinde

korku hissinin yaydığı sinyallerin buna neden olduğunu görmüşlerdir.

Bulgular koku alma duyumuzun daha çok geliştiğini ve başkalarının yaydığı kokuyu almada daha çok etkin olduğumuzu göstermekte.

Almanya’da yapılan çalışmalar neticesinde Dr Bettina Pause, 49 gönüllü öğrenci ile sözlü olarak yaptığı çalışmalarda koltuk altlarına emici pamuklar yerleştirdi Aynı grup ile bisiklet sürerken de incelemelerde bulunan doktor daha sonra bu gönüllü öğrencilerin beyin dalgalarını bir monitöre yansıtarak

panik halindeki aşırı terlemelerini ve spor yaparken terledikleri zaman kullandırtığı pamukları kendilerine koklatarak beynin kokuya verdiği tepkiyi inceledi.

Korku ve endişeye bağlı olan terlemelerde, terin daha çok koktuğu görüldü ve bu tür hastalar ancak medikal ilaçlar kullanarakbu kötü kokudan kurtulabilirler.

Kokuya aşırı duyarlı insanlar başkalarıyla yakın temas kurmaktan kaçınırlar.

Araştırmalar kadınların kokuya duyarlılığının erkeklerden daha fazla olduğunu ve bağışıklık sistemlerinin de daha sağlam olduğunu göstermiştir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap