Can Sengul

Oniki Yaşında Meme Estetiği

Önerilen İletiler

Estetikİngiliz’lerin önde gelen estetik plastik cerrahi uzmanlarından Douglas McGeorge, okul çağındaki kızların fiziksel görünümüyle alay edilmesi üzerine geçirdikleri psikolojik travmanın tedavisi için göğüs estetiği çözümünü önerdi.

Çocukları Koruma Dernekleri tarafından öfkeyle karşılanan açıklamada kızların ‘özgüveni’ için estetiğin gerekli olabileceğini söyleyen İngiltere Estetik Operasyonlar Kurumu Başkanı McGeorge, bu operasyonların ‘gençlerin yaşam kalitesini olumlu etkileyeceğine’ inandığını ifade etti. Ünlü estetik doktoru, şunları söyledi:

“12 yaşındaki kızlara silikon meme estetiği yaptım. Bir göğüs gelişiyor, diğeri gelişmiyorsa bu operasyon şart. Kızların daha sonra ‘normal’ bir ergenlik çağı geçirdiklerini görebiliyoruz. Beden derslerinde soyunma odalarında daha rahat hareket edebiliyorlar. Kulakları kepçe olan çocuklar için de bu geçerli. Toplumumuz görünüme çok önem veriyor.”;

McGeorge’un gençlere daha önce burun estetiği ameliyatı da yaptığı bildirildi. Bullying İngiltere Başkanı Liz Carnell bu tarz alay, taciz, saldırı sorunlarının okul içinde disiplin yoluyla çözülmesi gerektiğini bildirirken, “Özellikle ailelerin, cerrahi yöntemlere başvurup çocukları için olumlu sonuç alacaklarını düşünmeleri çok yanlışâ€ dedi. Çocuk yaştaki kızlara göğüs estetiği öneren estetik plastik cerrahi uzmanına tepkilerde var..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap