k@lpsizim_85

2010'da Uluslararsı Özel Eğitim Festivali Düzenlenecek

Önerilen İletiler

spacer.gifspacer.gifİzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Okulumuzda Çiçekler Açtı" (OÇAP) ve "Engelsiz Bir Yaşam İçin Ben de Varım" adlı iki proje kapsamında,

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Okulumuzda Çiçekler Açtı" (OÇAP) ve "Engelsiz Bir Yaşam İçin Ben de Varım" adlı iki proje kapsamında, kentteki tüm okullara engelli rampası ve tuvaleti yapılacak, 2010 yılında "Uluslararası Özel Eğitim Festivali" düzenlenecek.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halis Köse, projelerin tanıtımı için Namık Kemal Lisesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, "özel eğitimle ilgili neler yapılabilir" konusunda çalışma yaptıklarını, bu doğrultuda "İzmir'de ve Türkiye'de engellilerin, doğal hakları olan eğitim hakkını zevkle tatmalarını sağlamak amacıyla" iki proje başlattıklarını söyledi.

İlk iş olarak okulların fiziki yapılarının engelli öğrencilerin rahat edebileceği şekilde düzenleneceğini ifade eden Köse, "Rampalar, tuvaletler yapılacak. Özel eğitim sınıfı ve destek odaları oluşturulacak. Engelliler okula gittiğinde 'sıkıntı olarak değil, çiçek olarak' değerlendirilecek. Engellilerin katılacağı bir festival düzenleyeceğiz" diye konuştu. Fiziki çalışmaların 2009-2010 eğitim öğretim yılı açılışına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Projelerde neler var "Okulumuzda Çiçekler Açtı Projesi" (OÇAP) kapsamında, okullardaki eğitim yöneticileri, öğretmenler, yardımcı personel, öğrenci ve velilerin engelliler hakkında olumlu tutum ve davranış geliştirmelerine yardımcı olunacak.

Ayrıca engelli olmayan öğrenciler, özel eğitim alanında bilgilendirilecek, okulların engelli rampası, tuvaleti, asansörü gibi fiziksel ortamları değiştirilecek ve engellilerin resmi tören, sosyal etkinlikler ve spor müİzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı kampanyayla, engelli öğrenciler için okullarda engelli rampası ve tuvaleti yapılacak

OÇAP ile eş zamanlı yürütülecek "Engelsiz Bir Yaşam İçin Ben de Varım" projesi kapsamında ise 2010 yılında 10-16 Mayıs tarihlerinde "Uluslararası Özel Eğitim Festivali" düzenlenecek. Festivalde sportif faaliyetler, atölye çalışmaları, seminerler, konserler ve gösteriler gerçekleştirilecek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap