Sumeye

Kök Hücre Ne Zaman İnsanda Denenir?

Önerilen İletiler

KÖK HÜCRE NE ZAMAN İNSANDA DENENİR?

ANKARA - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Emin Kansu, kök hücre konusunda tıp araştırmalarının çok hızlı ilerlediğini, ancak kök hücre çalışmalarının insanlar üzerinde denenmesi için gereken süreyi kestirmenin zor olduğunu söyledi.

Türkiye Bilimler Akademisi Kök Hücre çalışma Grubu tarafından düzenlenen dünya genelinde kök hücre tedavisiyle ilgili güncel gelişmelerin ele alındığı `4. TÜBA Kök Hücre Sempozyumu` Bilkent Kongre Merkezi`nde başladı.

ABD Başkanı Barack Obama`nın bu yıl Mart ayında yayımladığı bir bildiriyle daha önce yasaklanan devlet destekli embriyonik kök hücre araştırmalarının önünü açtığını anımsatan Kansu, böylelikle bilim insanlarının bu konu üzerindeki araştırmalarına hız verdiklerini söyledi.

Embriyonik kök hücrelerin insanı oluşturan hücreler olduğundan büyük öneminin bulunduğunu, bu hücrelerin laboratuvar ortamında canlı tutularak yapılacak çalışmaların uzun yıllar alacağını vurgulayan Kansu, `Konu her ülkenin gündeminde. Tıp bu konuda çok hızlı ilerliyor. Ancak bu konunun insanların üzerinde denenmesi için daha ne kadar süre gerekiyor. Bunu kestirmek zor` dedi.

Tüm hastaların kök hücreyle ilgili beklentilerinin bulunduğunu, ancak bu tür tedavilerin insanlar üzerindeki kullanımı ile ilgili henüz bir gelişmenin bulunmadığını vurgulayan Kansu, `Dünyada da bazı ülkelerde bu uygulamaları yaptığını bildiren ülkeler var. Ama bilimsel arenada henüz tedavi yöntemi yok` diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kök hücre insanda bence kaybedeceği birşey kalmazsa ve canına artık tak ederse o zaman denenir tabiki bu şu zamanda kesin bir yöntem olmadığı için inş rabbim şifamızı verir bunlara gerek kalmaz

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Önümüzdeki ay başlıyor insanlar üzerinde umutla bekliyoruz inşalah güzel sonuçlar verir bize rabimherşey onun elindehttp://www.omurilikfelclileri.com/forum/index.php?/topic/6010-omurilik-felcine-koekten-umut/page__fromsearch__1 burda yazıyo

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap