k@lpsizim_85

İkinci ÖTV Dönemi Sönük Geçiyor

Önerilen İletiler

spacer.gifikinci ÖTV devri umulduğu gibi gitmiyor. 30 Eylül’e kadar uzatılan 2. ÖTV indirim dönemi, tam anlamıyla “dağ fare doğurdu” tanımlamasına uyuyor.

İlk başlarda oranlardan herkes memnun gidiydi. Buna otomobil firmalarının “ÖTV indirimine aynen devam ediyoruz” kampanyaları başladı. Ancak yine de bu durumdan otomobil alıcıları da, otomotiv sektörü de memnun kalmadı. Şimdi yaz dönemine de girildiği için satışlar iyice düşüş trendine girdi. Ağustos ayında ise Ramazan ayı geleceği için satışların bıçak gibi kesilme riski var. İşte bu gerekçelerle otomotiv sektörünün önde gelen yöneticileri acilen “Hurda indirimi”nin devreye girmesini istiyorlar. Böylece eski teknolojiye sahip otomobillerin elden çıkartılacağı, yerine yeni otomobillerin alınacağı için piyasanın hareketleneceği ileri sürülüyor.

Hurda indirimini istemeyenler çoğunlukta

Aslında uzun bir süredir konuluyor “hurda indirimi”. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan hurda indirimi sırasında, tıpkı şimdiki ÖTV indirimini istismar eden firmalar veya bayiler gibi o indirim fırsatı da istismar edilmişti. Hurda araçlar trafikten men edilmeden, yeni araçlarla değiştirilmiş gibi gösterilmişti. Hükümet yetkilileri bu dönemde otomotiv sektörüne çok büyük tepki göstermişlerdi. Şimdi sektör yetkilileri ne zaman hurda indirimini göndeme getirse, hükümetten o günleri anımsayanlar karşı çıkıyorlar. İyte hurda indiriminin çıkmamasında böyle bir neden yatıyor. Birilerinin bu yetkilileri hurda indirimini usulüne uygun olarak yapılacağının teminatını vermesi gerekiyor.

Şimdi ne yapılması gerek?

ÖTV indirim fırsatı aynen devam edecek. Kampanyalar daha da hız kazanacak ve fırsatlar büyüyecek. Ağustos ayında yani Ramazan ayının başlamasıyla birlikte durması beklenen pazarda muhtemelen daha etkili kampanyalar başlayacaktır. O kampanyaları takip etmekte yarar var. Daha önce de belirttiğim gibi, farklı bayilerden fiyat almak ve iyi pazarlık yapmak büyük önem taşıyor. Şehir merkezlerindeki bayilerin dışında şehir dışındaki bayilerden daha uygun fiyat almanız mümkündür.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap