k@lpsizim_85

50 Özürlü Vatandaş İstanbul Gezisinde

Önerilen İletiler

50 Özürlü Vatandaş İstanbul Gezisinde

tavsanlidan-50-ozurlu-vatandas-istanbul-

Beyazay Engelliler Derneği Tavşanlı Şubesi’nin düzenlediği gezi etkinliği kapsamında ilçede bulunan 50 özürlü vatandaş, İstanbul’a gitti. Cumhuriyet Meydanı’nda aileleri tarafından yolcu edilen özürlü vatandaşlar, İstanbul’u görecek olmanın mutluluğunu, ailelerinden ayrılıyor olmanın hüznünü yaşadı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Beyazay Engelliler Derneği Şube Başkanı Ali Rıza Soyarslan, geçtiğimiz yılda böyle bir etkinlik düzenleyerek 26 özürlünün İstanbul’a götürüldüğünü hatırlattı.

Soyarslan, gezideki amaçlarının İstanbul’un tarihi ve turistik değerlerini özürlü vatandaşlara gösterebilmek olduğunu dile getirerek, “Özürlü kardeşlerimiz düne kadar evlerinde oturarak hiçbir sosyal etkinliğe katılamadan günlerini geçiriyordu. Derneğimizin genel başkanı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Türkiye genelinde yapmış olduğu başarılı çalışmalarla bu kardeşlerimizin topluma kazandırılmasında önemli projeler üretmiş ve hayata geçirmiştir. Bugün 50 özürlü kardeşimiz ile birlikte çıktığımız İstanbul gezisinin organizasyonu da bu projeler arasında yer almaktadır. Kendisine özürlü kardeşlerimizin adına teşekkür ediyorum” dedi.

Her geçen gün ailelerin de özürlü çocuklarına yaklaşımlarının değiştiğini kaydeden Soyarslan, “Düne kadar çocuklarını evden çıkarmak istemeyen aileler, artık bu kardeşlerimizin topluma kazandırılması için projelerimizi destekliyor, onları derneklere ve rehabilitasyon merkezlerine gönderiyor” dedi.

Haberciniz

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap