k@lpsizim_85

Kamuda 51 Bin Özürlü Kontenjanının 41 Bin'i Boş

Önerilen İletiler

spacer.gifDevlet Bakanı Hayati Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarında 51 bin 419 adet engelli kontenjanından

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarında 51 bin 419 adet engelli kontenjanından 10 bin 300’ünde engelli memur istihdam edildiğini belirtirken bu kontenjanlardan 41 bin 119’unun boş bulunduğunu bildirdi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras’ın kamuda engelli istihdamına yönelik soru önergesini yanıtladı. Kurum ve kuruluşların ilgili kanuna göre dolu memur kadrolarının yüzde 3’ü oranında engelli memur çalıştırma yükümlülükleri bulunduğunu hatırlatan Yazıcı, Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan 2003 tarihli ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Özürlü Personel İstihdamı Hakkında Teblig’de bu hususun belirtildiğini ve yine 2006 yılında kurumlara gönderilen bir yazıyla da hassasiyet göstermeleri konusunda uyarıldıklarını söyledi.

Yazıcı "Devlet Personel Başkanlığı kanuni yükümlülükleri doğrultusunda özürlülerin istihdamlarına yönelik sınav duyurularını ilan etmekte, kurum ve kuruluşlarca üç ayda bir başkanlığa gönderilen bilgilere göre istihdam edilen ve işten ayrılan özürlü personel sayısını denetlemekte, özürlü memur kontenjan açıklarının ivedilikle doldurulması hususunda yazışmalar yapmakta ve gerekli uyarılarda bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları da personel alımı için sınırsız yetkiye sahip olmayıp bütçe kanunun belirlediği sınırlar çerçevesinde personel ihtiyacını karşılamakta ve belirli periyotlarla özürlü memur alımı için sınav açmaktadırlar." dedi.

Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının engelli kontenjanları konusunda da bilgi verdi. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarında 51 bin 419 adet engelli kontenjanı bulunurken bunlardan 10 bin 300 adedinde engelli memur istihdam ediliyor. Engelli kontenjanından 41 bin 119 adedi ise boş bulunuyor.

milliyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap