k@lpsizim_85

Uluslararası Paralimpik Gençlik Yaz Kampı Devam Ediyor

Önerilen İletiler

80.jpgspacer.gif

spacer.gifMuğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler beldesinde dünyada ilk defa düzenlenen 1. Uluslararası Paralimpik Gençlik Yaz Kampı devam ediyor.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi tarafından düzenlenen kampa ABD, Almanya, Güney Kore, Hollanda, Kenya, Yunanistan ve Türkiye'den yaşları 13-17 arasında değişen 100 bedensel engelli çocuk katılıyor. Kampta bedensel engelli çocular, masa tenisi, okçuluk, yüzme, goalball ve satranç gibi paralimpik spor branşlarında uygulamalar yapıyorlar. Kampta Kenya'dan gelen çocukların tekerlekli sandalyeyle yaptıkları dans herkes tarafından beğeni topladı. Almanya'nın başkenti Berlin'den kampa katılan 17 yaşındaki Lasse Klötaing, böyle bir kamp fikrinin çok güzel olduğunu belirterek, "Kesinlikle bu kamp çok iyi bir fikir. Birçok ülkeden gelen çocuklarla kamp yapmak çok eğlenceli. Dün masa tenisi oynadık, bugün ise okçuluğu öğreniyoruz. Daha önce okçuluk yapmamıştım, ama bana göre bir spor değil, çok fazla kas gücü gerektiriyor. Marmaris doğa harikası bir yer, ancak ben tuzlu suyu pek sevmiyorum, o yüzden denize girmedim, fakat havuza girmeyi seviyorum" ifadelerini kullandı.

Hollanda'nın Drep kentinden 14 yaşındaki Bas Verheij de, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade ederek, "Türkiye çok güzel bir ülke, Türk insanları ise çok sıcakkanlı. Böyle bir kampta bulunmaktan çok mutluyum. Denize girmeyi çok seviyorum. Her gün bir aktivitemiz var. Bu kampı düşünenlere çok teşekkür ediyorum. Hollanda'da bir hedefim vardı. Futbol takımına girmek istiyordum ve bunu başardım, çok mutluyum" şeklinde konuştu.

1. Uluslararası Paralimpik Gençlik Yaz Kampı, 4 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Kaynak : MUĞLA (İHA)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap