k@lpsizim_85

İşsizlere Yeni İstihdam Kapısı

Önerilen İletiler

140.jpg

spacer.gifSabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında TOKAGEDER liderliğinde İzmit Belediyesi ve Çağdaş Kadınlar Derneği ile ortak yürütülecek ve işsizlere

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında (Toplumsal Konuları Araştırma ve Geliştirme Derneği) TOKAGEDER liderliğinde İzmit Belediyesi ve Çağdaş Kadınlar Derneği ile ortak yürütülecek “Engellilere Hizmet, Kadınlara ve Gençlere İstihdam” projesi protokol imza töreni gerçekleştirildi. Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında hibe alan tüm kurumların bir araya geldiği atölye çalışması çok verimli geçti. TOKAGEDER liderliğinde, İzmit Belediyesi ve Çağdaş Kadınlar Derneği ile ortak yürütülecek projenin 10 ay sürmesi planlanıyor.

İSTİHDAM PROJESİ

Projenin hedef kitlesi Kocaeli’nde yaşayan, 25-35 yaş arası işsiz kadınlar, 17-24 yaş arası lise mezunu işsiz gençler ve orta/üst sınıf engelli aileleri olarak belirlendi. Proje, engelli ailelerinin ve engelliler alanında hizmet veren kuruluşların, engelli evde bakım konusunda hizmet alanı oluştuğunu öğrenmesiyle başlıyor. İşgücü piyasasında yeni bir istihdam alanı oluşturarak istihdam alanında yer almayan kadınların ve gençlerin hizmet sektöründeki işgücü piyasasına dahil olmalarıyla sürüyor. TOKAGEDER yetkilileri amaçlarının Kocaeli'nde yerel yeni bir istihdam alanı oluşturarak, ülke için örnek yenilikçi bir uygulama başlatmak olduğunu ifade ederek başta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan olmak üzere çalışmaya katkı sağlayanlara teşekkür ettiler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap