faruk_27

SGK’dan Kadın Meclisine Bilgilendirme Semineri

Önerilen İletiler

SGKdan_Kadin_Meclisine_Bilgilendirme_SemSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Kamuran Öner, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyelerine “Kadın Sigortalılara Getirilen Yenilikler” hakkında bilgi verdi.

Yerel Gündem 21 Toplantı Salonu’nda sunum yapan SGK İl Müdürü Öner, 5510 Sayılı Kanunla gelen değişiklik neticesinde mevcut yasamızda ilk defa kadınlar için pozitif ayrımcılık yapıldığını belirterek getirilen önemli yenilikleri anlattı.

Özellikle kadınlara yönelik getirilen düzenleme konusunda bilgi veren Öner, “Sürekli bakımına muhtaç özürlü çocuğu bulunan kadınların, kanun yürürlük tarihinden sonra geçen prim ödeme gün sayıları dörtte bir oranında arttırılacak ve bu süreler emeklilik yaş hadlerinden de indirilmek suretiyle daha fazla hizmetle, daha erken yaşta emekli olmaları sağlanacaktır. Böylelikle bakıma muhtaç özürlü çocuğu bulunan kadınlara 5 yıla kadar erken emekli olabilme imkânı sunulmaktadır. Ayrıca SSK’ya tabi sigortalı kadınların doğumdan dolayı çalışamadıkları süreler için borçlanma imkânı getirilmiştir. Her doğum için azami iki yıl olmak üzere toplam 4 yıla kadar çalışılmayan veya ücretsiz izinde geçirilen sürelere ilişkin primlerin yatırılması suretiyle yapılacak borçlanma, annelerin daha az çalışma süresi ile emekli olabilmelerine imkân sağlanmaktadır” dedi.

Annesi veya babası vefat etmiş kız çocuklarının evlenip ayrıldıktan sonra aynı haklarını tekrar alabileceklerinin altını çizen il Müdürü Öner, yapılan değişiklikle, vefat eden Bağ-Kur’lu vatandaşların, kurumdan aylık almakta iken evlenen kız çocuklarına da 24 aylık tutarında çeyiz parası verileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra evinde el emeği ile geçinenler vergi dairesine müracaat edip vergi numarası aldıktan sonra 15 günlük ödediği primi 30 gün ödenmiş gibi kabul edileceğini belirtti.

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ise “Kadına yönelik getirilen her türlü yeniliğin ve gelişimin takipçisiyiz. Hedefimiz öncelikle bu konuda kendimizi daha sonra dezavantajlı kadınlarımızı bilinçlendirmek. Bu doğrultuda üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Müdürümüz Kamuran Öner’e verdiği değerli bilgilerden ötürü çok teşekkür ediyoruz” dedi ve çiçeğini takdim etti.

kaynak:yalovamız

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap