k@lpsizim_85

Aile Hekimliği Pilot Bölgelerde Uygulanıyor

Önerilen İletiler

spacer.gifAile hekiminize gitmekten çekinmeyin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yaman,

Aile hekiminize gitmekten çekinmeyin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yaman, nereye gideceğini ne yapacağını bilmeyen hastaların kendilerine başvurmasını istedi.

Aile hekimliğini "Hastasına uzmanlaşan hekimlik" olarak tanımlayan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Yaman, kendilerinin asıl görevinin hastalarm sağlığını korumak olduğunu açıkladı. Günümüzde birçok hastanın tam olarak hangi doktora başvuracağını bilemediğini belirten Yaman, "Örneğin bir hastamızın beli ağrıyor. Beyin cerrahına mı, fizik doktoruna mı gidecek bilmiyor. Görevimiz bu tip hastaların doktor seçimine yardımcı olmak" dedi.

Aile hekimliğinin asıl amaçlarmdan birisinin de "Yaşlı ve engelli dostu bir yaklaşım" olduğunu kaydeden Yaman, bu tip hastalara neler vereceklerini tek tek anlattı. Antalya'nın pilot bölgesi olması nedeniyle sağlık ocaklarında aile hekimliği bölümünü bulunduğunu da açıklayan Yaman, yaşlıların ve engelli hastaların buradan faydalanabileceğini ifade etti.

Doç. Yaman, evli bayanları rahim ağzı ve meme kanserine karşı uyardı. Günümüzde bayanlan en çok tehdit eden hastalığın başmda bunların geldiğini de belirten Yaman, "Biz, evli bayanların, her yıl rahim ağzı, iki yılda bir göğüs kanseri kontrolü yaptırmalıdır. Erken teşhis hayata bağlar. Bu çok önemlidir. Ayrıca bayanlar her banyo yaptıklarında göğüs kontrolü yapmalıdır. Bunu alışkanlık haline getirmelidir. En küçük sert bir nokta halinde ise doktora başvurmalıdır" dedi.

Sabah

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap