k@lpsizim_85

İstanbul Yönetimi "TAM DUMANSIZ İSTANBUL" İçin Biraraya Geldi

Önerilen İletiler

İSTANBUL YÖNETİMİ
"TAM DUMANSIZ İSTANBUL" İÇİN BİRARAYA GELDİ
Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İstanbul Valisi Muammer Güler başkanlığında; üniversite rektörleri, il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, ilçe emniyet müdürleri, başhekimler, sendika yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantı İstanbul Valisi Muammer Güler'in konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Ulusal Tütün Kontrol Programını, 4207 sayılı yasayı, bu yasa çerçevesinde İstanbul'da neler yapılacağını, 19 Temmuz sonrası yapılması gerekenleri ve 09.06.2009 tarihli İstanbul Tütün Kontrol Kurulu'nda alınan kararları paylaştı. Konuşmasında yasanın İstanbul'da mutlaka kararlılıkla uygulanacağını belirten Vali Güler "Yasanın uygulanması konusunda devletin kararlılığı ve gücü vardır" dedi. 19 Temmuz öncesi denetimlerin yoğunlaştırılarak sürüdürüleceğini vurgulayan Güler, 19 Temmuz sonrası denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini ve zaman zaman da basın kuruluşlarının katılımları ile denetimler yapılacağını söyledi.

tam_dumansiz1.jpg
Daha sonra İstanbul Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Bakar sunum yaptı. Sunumunda; Sigaranın zararlarından, tütün ilgili olan yasalardan, tütüne karşı denetimlerin artırılması, düzenli yapılması gerekliliği ve denetimlerde kurumlar arası işbirliğinden (özellikle zabıta ve kolluk kuvvetleri), İstanbul Tütün Kontrol Kurulu faaliyetlerinden, 2007 yılında yasanın etkin uygulamaya girmesinden önce yapılanlar ve sonrasında yapılanlarla ilgili sağlık müdürlüğünün yaptıklarından ve hedeflerden bahsetti.

tam_dumansiz2.jpg
Prof. Dr. Elif Dağlı "Endüstri ve Tütün" başlığı altında yaptığı sunumda, sigaranın zararları, tütün endüstrisinin yasaya karşı yaptığı anti propaganda, ülkemizdeki ve dünyadaki yasa ile ilgili durumları katılımcılarla paylaştı.

Toplantının basına kapalı olarak İstanbul Valisi başkanlığında gerçekleştirilen ikinci kısmında kurum yöneticilerinin görüşleri alındı. Kurum yöneticilerinin uygulama aşamasında yapması gerekenler ve alacakları tedbirler ile ilgili İstanbul Valisi tarafından talimatlar verildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap