k@lpsizim_85

Tek Dileği Onlardan Sonra Ölmek...

Önerilen İletiler

spacer.gif

Tek isteği onlardan sonra ölmek

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yaşayan ve 4 felçli çocuğunun her türlü ihtiyacını tek başına karşılayan 75 yaşındaki Hacer Gezgin, çocuklarının mağdur olmamaları için onlardan sonra ölmek istiyor.

İlçeye bağlı Pınarbaşı köyünde yaşayan 8 çocuk annesi Gezgin, biri kız, felçli 4 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Çiftçilikle de uğraşan fedakar anne, çocukları Şemsettin (43), Tacettin (48), Mustafa (58) ve Şengül Gezgin'in (40) bakımını yapıyor, yemeklerini yediriyor, yıkıyor ve günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.

Hacer Gezgin, AA muhabirine, çocuklarının, 20'li yaşlarından sonra geçirdikleri ve ''ataksi'' denilen bir rahatsızlık neticesinde hareket yeteneklerini kaybettiklerini ve tekerlekli sandalyeye mahkum olduklarını söyledi.

Çocukların bakımını üstlenen anne, sağlık güvencesi olmayan oğulları Şemsettin ve Tacettin'i tedavi ettirmekte sıkıntı yaşadığını ifade ederek, terzi olan oğlu Mustafa'nın emekli olduğunu, onun maaşı ile kocasının ölümünden sonra kendisine bağlanan aylıkla geçimlerini yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Büyük oğlu Mustafa'nın tamamen yatalak duruma düştüğünü anlatan Gezgin, diğer iki oğlu Şemsettin ve Tacettin'in köyde bakkal işlettiklerini ve eve katkı sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Diğer 4 çocuğunun farklı yerlerde olduklarını ve kendisine yardım edemediklerini belirten Gezgin, felçli evlatlarını taşıyabilmek için elektrikle çalışan tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Hacer Gezgin, ''bütün çocuklarımı çok seviyorum. Eşimi de kaybettim. Hayatta kalıp çocuklarıma, onları ele güne muhtaç etmeden bakabilmeyi istiyorum. Tek isteğim, çocuklarımdan sonra ölmek. Ben olmazsam onlar yaşayamaz, ziyan olur'' diye konuştu.

zaman

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

eli öpülesi, başa taç edilesi anne...

4 tane engelliye bakmak herkesin yapabileceği bişey değil, rabbim o anneye güç, takat ve sabır versin.

bir de şimdi bir taneye bile bakamayıp ya bakım evine ya da sokağa atıp bir de kendilerine anneyim ben diyenler var.

bunu asıl onlara okutmalı annelik neymiş anlasınlar diye.........

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yüce rabbimiz bu annemize öyle bir iman gücü vermişki tüm insanlığa ibrettir.ancak arkadaşımızın dediği gibi 1 tane çocuğuna bile tahammül edemeyenlerde var kimide öldürüyor.annemizin gözü arkada kalmasın devletimizin bu çıkarmış olduğu yasa onun ve diğer engelli arkadaşımız için bir nebzede olsa teselli olacaktır.bakıma muhtaç statüsünde oldukları için eğer anne rahmetli olursa ondan sonrada parasını kazanmak için onlara bakacak anneler olacaktır.buda bir teselli şeklindedir her ne kadar biz engellilerin hakları tam olarak sağlanamamasada zamanla bu hakların çoğu verilecektir uygulanacaktır.iman gücü tam olan annemizin ellerinden öpüyorum allah onları başımızdan eksik etmesin. onlardan :aro: :aro:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap