Can Sengul

90 bin öğrenciye daha üniversite fırsatı

Önerilen İletiler

90 bin öğrenciye daha üniversite fırsatı  Başvuruları bugün başlayacak üniversite ek yerleştirmelerinde kontenjan sürprizi yaşandı. Başvuruları bugün başlayacak üniversite ek yerleştirmelerinde kontenjan sürprizi yaşandı. 40 bin civarında beklenen ek kontenjanlar 90 bini buldu. Üniversiteli olmak isteyen gençler için çoğunluğu önlisans (iki yıllık yüksekokul) olmak üzere 90 bin kontenjan umudu doğdu. Buna göre ekim ayında 23 bin 500′ü lisans (fakülte), 66 bini de önlisans kontenjanına yeni öğrenci yerleştirilecek.

Ek kontenjanların yüksek çıkmasında, çoğunluğu yüksekokullar olmak üzere bu yıl 56 bin öğrencinin kazandığı bölüme kayıt yaptırmaması etkili oldu. ÖSS sonrasında yapılan üniversite yerleştirmelerinde de 24 bin kontenjan boş kalmıştı. YÖK ise geçen ay sürpriz yaparak üniversitelere 8 bin 813 yeni kontenjan vermişti.

Ek kontenjan kılavuzunun dağıtımının ‘araya bayram girmesi nedeniyle’ önceki gün başlayabildiğini kaydeden ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, “Bugün bazı yerlere kılavuz ulaşmayabilir ama perşembe günü tüm merkezlerde olacak. Ayrıca kılavuzu internete de koyduk. Adaylar buradan da yararlanabilir.” dedi. Kazandığı halde kaydolmayan aday sayısının 56 bini bulmasını ‘aday sayısı ile yükseköğretim kontenjanlarının çoğalmasına’ bağlayan Yarımağan, bu yıl üniversite kontenjanlarının yüzde 25 civarında artırıldığını hatırlattı.

Ek yerleştirmeye başvurmak için adayların 13 Ekim’e kadar süresi var. Ek yerleştirmeye, merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar (açıköğretim fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) başvuramıyor. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için yerleştirilmemiş veya açıköğretim fakültesinin ‘kontenjansız programlarına yerleştirilmiş’ olmak gerekiyor.

View the full article

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap