k@lpsizim_85

İzmir'den Modern Üst Geçit...

Önerilen İletiler

İzmir'den modern üst geçit

yaya1.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi, asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin ilk örneğini, karayolu alt geçitleri ile kesintisiz ulaşıma kavuşturduğu Gaziemir Akçay Caddesi'nde inşa etti.

Aynı geçitten Akçay Caddesi ile Çiğli Anadolu Caddesi'nde 8 tane daha yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro sistemleri dışında kentte ilk kez uygulayacağı yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitlerden ilkini Gaziemir Akçay Caddesi'nde inşa ederek tamamlama aşamasına getirdi. Son rötuşların yapıldığı modern üst geçit, inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

Yürüyen merdiven ve asansörleri sayesinde yaşlı ve engelli vatandaşların da rahatlıkla ve güvenle karşıdan karşıya geçişlerini sağlayacak olan üst geçidin aynısından, Çiğli Anadolu Caddesi'nde de 5 noktada yapılmaya başlandı. Gaziemir Akçay Caddesi'nde ise 3 adet daha üst geçit yapılması için çalışmalar sürüyor. Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde hizmete aldığı 3 karayolu alt geçidi ile havaalanı trafiğini rahatlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, güzergah üzerindeki ilk üst geçidi 28/24 Sokak çıkışına inşa etti. İhale hazırlıkları süren diğer yaya üst geçitleri de, yaya sirkülasyonunun çok olduğu noktalarda inşa edilecek. Projeye göre; Gaziemir Karayolu Alt Geçidi'nin her iki uç noktasına yakın bölgelerde, yolun iki tarafında, yolcuların daha rahat indirip bindirilebilmeleri için karşılıklı otobüs ve minibüs cepleri oluşturulacak; iki yaya üst geçidi de bu noktalarda inşa edilecek. Vatandaşlar hem karayolu üst geçitlerinin üzerinde oluşturulan yaya geçitlerini kullanabilecek, hem de yeni inşa edilecek yürüyen merdivenli asansörlü yaya üst geçidinden yararlanabilecek.

Hava Eğitim Komutanlığı girişine aynı şekilde bir üst geçit inşa edilecek. Büyük Çiğli ve Harmandalı karayolu geçitleriyle kesintisiz ulaşımın sağlandığı Anadolu Caddesi'nde de toplam 5 noktada yürüyen merdivenli asansörlü yaya üst geçidi inşa edilmesi için yapım çalışmaları sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, yürüyen merdivenli asansörlü yaya üst geçitlerini kullanacak. Yaşlı ve engellilerden gelen talep üzerine 4 noktada yapılan geçici sinyalize geçitler ise yaya üst geçitleri devreye girinceye kadar hizmet vermeye devam edecek. Yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçitleri Çiğli (Eski İtfaiye Kavşağı), Maltepe Caddesi çıkışı, 8752 Sokak (Büyük Çiğli Geçidi'nin Harmandalı istikametine çıkış noktası), 8703 Sokak çıkışı ve Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarında oluşturulacak. Böylece Anadolu Caddesi üzerinde yayaların kullanacağı üst geçit sayısı da 8'e yükselecek.

Star Gazete

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarında oluşturulacak.

Bizim evimizin hemen yanında bu sağlık ocağı ve çalışmalar devam ediyor çok iyi olacak bu proje.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap