burgazkartal

10 Yıldır Katıldığı Şampiyonalarda Kürsüden İnmiyor.

Önerilen İletiler

Av tutkusu nedeniyle ayağından engelli kalan milli yüzücü İsmet Ayık, Türkiye'de 10 yıldır katıldığı şampiyonalarda kürsüden inmiyor.

Milli sporcu İsmet Ayık, yaptığı açıklamada, 17 yaşında tüfeğin patlaması sonucu kaza geçirdiğini ve ardından engelli kaldığını söyledi. Şu an 28 yaşında olduğunu, ancak engelli kalmadan önce de 7 yıl yüzdüğünü anlatan milli sporcu, ''Av dönüşü silahın içinde mermi kalmış. Kapının arkasında kasığıma patladı ve atardamara isabet etti. Bir süre sonra kangren olunca sol bacağımı diz altından kaybettim. Mevsimsel olarak bıldırcın ve keklik avına çıkıyordum'' diye konuştu.

Engelli olarak yüzmenin zor olduğunu, ancak sevdikten sonra zevkli bir spora dönüştüğünü ifade eden Ayık, şunları kaydetti:

''Ben diğer arkadaşlara göre yüzmeye stil olarak kolay uyum sağladım. Engelli olarak sıfırdan yüzme öğrenmek zor. Diğer arkadaşlara göre daha önceden yüzme bildiğim için avantajlıyım. Türkiye'de branşlarda en iyisi benim. Rekorlar bana ait. Türkiye'deki yarışmalarda bütün branşlardaki altın madalyayı alıyorum. Bazen yarışmalar üst üste geldiğinde yorgunluktan bir iki tane gümüş olabiliyor. Gümüş kazandığım yarışma sayısı bugüne kadar bir elin parmaklarını geçmez. Şu ana kadar kazandığım madalyanın sayısı bilmiyorum.''

Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduğunu ve şu an her hangi bir işte çalışmadığını anlatan Ayık, ''İş arıyorum. Eğer işim olur ve bana sporum açısından yardımcı olunursa daha başarılı olacağımı düşünüyorum'' dedi.

Babasını 1994 yılında kaybettiğini ve annesiyle birlikte yaşadığını belirten Ayık, ''Ailenin tek çocuğuyum. Babam ben kaza geçirmeden önce yaşamını yitirdi'' diye konuştu

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap