faruk_27

Türkiye Sakatlar Derneği Bağış Kampanyası İçin Sponsor Arıyor...

Önerilen İletiler

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Gönen Şubesi’nin girişimiyle 2003 yılında temeli atılan TSD Nihat Kaban Engelsiz Yaşamevi’ndeki çalışmalarda büyük yol kat edildi. Sakatlıkları nedeniyle okuyamamış çocuklara hizmet verecek, eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak Yaşamevi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Türkiye’de ilk kez bir sivil toplum örgütünün öz kaynaklarıyla gerçekleştirmeyi planladığı TSD Nihat Kaban Engelsiz Yaşamevi'nin kısa sürede hizmete girebilmesi için, TSD Genel Merkezi'nin eşgüdümünde bir ulusal bağış kampanyası planlandı. Bağış kampanyasının afiş, broşür, tanıtım filmi, radyo spotu ve açık hava reklamları gibi tanıtım materyallerinin sponsorlar aracılığıyla sağlanması öngörülüyor.

Kampanya çerçevesinde yapılacak çağrılarla Yaşamevi için en az 1 milyon TL bağış toplanması hedefleniyor. TSD’nin ülke genelindeki 68 şubesi aracılığıyla yürüteceği bağış kampanyasında pek çok ünlü ismin de yer alacağı belirtiliyor. Ulusal çapta sürdürülecek kampanyada kamusal alanların da bağış çağrısı için kullanılması planlanıyor.

Balıkesir Gönen’deki TSD Nihat Kaban Engelsiz Yaşamevi'nde barındırılacak tekerlekli sandalyeli ve koltuk değnekli çocuklar, Yaşaevi’nin hemen yanındaki ilköğretim ve liselerde temel eğitimlerini de alacak. Zihinsel engelli vatandaşlar Yaşamevi içindeki işliklerde üretime katılarak rehabilite edilebilecek. TSD Nihat Kaban Engelsiz Yaşamevi, kimsesiz ve yaşlı vatandaşların barınabileceği bir huzurevi işlevi de görecek.

Yaşamevi, çok amaçlı kullanım olanaklarıyla yardıma muhtaç ve engelli kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla projelendirildi. Toplam arsa alanı 2 bin 632 metrekare olan Yaşamevi’nde 5 bin metrekarelik kapalı alanın içinde çok amaçlı toplantı salonları, okuma odaları, nöbetçi sağlık personeli odaları, berber, bilgisayar odası, kafeterya ve TV odası bulunuyor. Ek bina yapılarak genişletilmeye uygun, modüler biçimde tasarlanan tesiste engelliler, ikişer kişilik özel odalarda kalacak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap