faruk_27

“Özürlüler acındırılmamalı!

Önerilen İletiler

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Mustafa Çelik, ülkemizde bir takım derneklerin özür ve özürlüyü kullanarak rant sağladığını söyldi. Çelik, yardım amaçlı bağış yapan vatandaşlarımızın verdikleri her kuruşun takipçisi olmalarını istedi.

Dernek Başkanı Mustafa Çelik, şu anda üyelerine hizmet veren derneklerin en başında kendilerinin geldiğini söyledi. Çelik, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin de bu yönde iyi çalışmaları olduğunu belirtti.

Bu derneklerin dışında kalan diğer özürlü derneklerini “tabela derneği” olarak nieteleyen Çelik, “Bu dernekler Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin imajını zedeliyor” dedi.

‘Özürlüler acındırılmamalı’

Kendisinin 20 yıldır eşitlik mücadelesi verdiğini söyleyen Çelik, bu derneklerin özürlü insanları acındırarak bir şeyler yapmaya çalıştıklarını da iddia etti.

Çelik, “biz fırsat eşitliği yaratmak için 20 yıldır uğraşırken, özürlü kardeşlerimizi acındırarak para toplamaya çalışan bazı derneklerin imajımızı zedelediği ortadadır” diye konuştu. Çelik, özürlüye yönelik saygı ve sevgiyi acıma duygusuna dönüştürmeye çalışanlar olduğunu hatırlattı.

Halka da çağrıda bulunan Çelik, verilen her kuruşun doğru amaçla kullanıldığının takipçisi olmalarını istedi. “Aksi halde bu derneklerin toplumu sömürmeye devam edecekleri ortadadır” diyen Çelik, özürlü insanların da fırsat eşitliğinden faydalanınca her vatandaş gibi başarılı olabileceğini vurguladı. Mustafa Çelik, şu anda bunu başardıklarını da söyledi.

1989 yılında fırsat eşitliğini savunduğu için kendisine cephe alan kesimlerin, şimdi kendileri ile birlikte çalıştıklarının da altını çizen Çelik, “bugün ülkemizdeki erişim, ulaşım ve dolaşım sorunlarına rağmen kendini kanıtlamış, bütün dezavantajlara rağmen, yaşama herkes kadar tutunmayı başarmış birçok özürlü vardır” dedi.

‘Beklediğimiz köstek olunmamasıdır’

Çelik, “bizim istediğimiz tek destek, bize köstek olunmamasıdır” dedi. Çelik, toplumun kendilerine bakışının olumsuzdan yana değil de olumludan yana olması gerektiğini vurguladı.

“Bugün özrü ve özürlüyü kullanarak rant sağlamaya çalışan kesimler vardır. Burada da kullanılan yegane şey toplumun acıma duygusudur” diye devam eden Çelik, “bizler acınmadan çok, saygı duymayı geliştirmeye çalıştık” dedi.

Çelik, “dünyadaki benzerlerine sağlanan fırsatların çok uzağında olmamıza rağmen, ülkemizdeki özürlüler olarak, başarılı olduğumuzu herkese ispatladık” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap