Derince_Li

5.Dunya Ftr Kongresi

Önerilen İletiler

5. Dünya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kongresi bu yıl Türkiye'de düzenleniyor. Tıp dünyasındaki yenilikleri paylaşmak üzere basının karşısına geçen uzmanlar, yaşadıkları sorunları da masaya yatırdılar. Sorunların başında ise ilaçların ve cihazların geri ödemelerinda yaşanan sıkıntılar var.

5. Dünya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kongresi Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon derneği ev sahipliğinde bu yıl Türkiye'de düzenleniyor.

13-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da Lütfü kırdar Kongre ve sergi sarayı ile Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kongrede 97 ülkeden gelen bilim adamı tıp alanındaki yeni gelişmeleri de masaya yatırıldı.

Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde düzenlenen basın toplantısında Japon bilim adamı Prof. Yoşiyuki Sankai’nin buluşu örnek olarak gösterildi. Sankai'nin buluşu felçlilere yürüme olanağı getiren bir cihaz,

Kongre Genel sekreteri ve Marmara Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülseren Akyüz de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında yaptığı çalışmalarla Sydney Licht Lectureship ödülüne layık görüldü.

Toplantıda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerinde yaşanan sorunlar da masaya yatırıldı. Yatak sayılarının yetersiz olduğunu belirten Prof. Dr. Gülseren Akyüz cihazların geri ödemesinin 2 yıldan 5 yıla çıkarıldığını hatırlatarak, "hastalar sorunla karşılaşıyor" dedi.

Sağlık hizmetlerinde kısıtlamaya gidildiğini belirten Kongre Başkanı Prof. Dr. Önder Kayhan bu durumun sıkıntılar yaratacağına dikkat çekti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap