k@lpsizim_85

Görme Engelliler İki Zirveye Tırmanacak...

Önerilen İletiler

spacer.gifTÜRKİYE Judo Milli Takımı'nda bulunan beş görme engelli sporcu,

TÜRKİYE Judo Milli Takımı'nda bulunan beş görme engelli sporcu, Yunanistan'da bulunan 2 bin 996 metre yüksekliğindeki Olympos Dağı ve Fransa'da bulunan 4 bin 810 metre yüksekliğindeki Mont-Blanc Dağı'na zirve tırmanışı yapacak.

Ankara Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü'nden Muharrem Koç öncülüğündeki görme engelli milli sporcular Yasin Önel (Ankara Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü), Serkan Akten (Ankara Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü), Mustafa Çetinkaya (Amasya Altı Nokta Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü) ve Duygu Çete (Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Spor Kulübü) Avrupa'da iki dağın zirvesine tırmanacak. İlk tırmanış Yunanistan'ın Olympus Dağı'nda 10 Temmuz'da yapılacak. İkinci tırmanış ise 14 Temmuz'da Alpler'in ve Avrupa'nın en yüksek dağı olan Fransa'daki Mont-Blanc'a gerçekleştirilecek.

Muharrem Koç, tırmanışlar için Türkiye'den çıkılarak Yunanistan'a geçeceklerini ve Selanik'te Atatürk'ün evini ziyaret edip, ilk tırmanışı Olympus Dağı'na gerçekleştirileceğini söyledi. Yunanistan'daki bu tırmanışın ardından İtalya'ya geçeceklerini belirten Koç, tırmanış programı hakkında şunları söyledi:

“Tırmanış gezisi kapsamında Yunanistan, İtalya, Fransa, İsviçre, Slovenya, Hırvatistan, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan yer alıyor. İkinci zirve tırmanışımız ise Fransa'da bulunan Mont-Blanc Dağı'na yapılacak. Türkiye'de ilk defa görme engelliler bir dağa zirve tırmanışında bulunacak ve seçilen bu iki dağ ise tırmanış için coğrafyası en uygun olarak görülen dağlar. Yunanistan ve Fransa'daki bu iki dağda yapılacak tırmanışların dışındaki ülkelerin ziyaretlerinin amacı ise, gezimiz otobüsle olacağı için yol güzergahımızda bulunan ülkelerdeki tarihi ve doğal değerleri de ziyaret etmeden geçmek istemedik. Örneğin Atatürk'ün evini görmeden geçmek doğru olmaz.”

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap