k@lpsizim_85

Almanya Tarihinde En Yüksek Tazminat Davası

Önerilen İletiler

spacer.gifAlmanya'da Hamburg Eyalet Mahkemesinde 7.2 milyon Euro ile Almanya tarihinin en yüksek miktarlı tazminat davası başladı.

Dörtbuçuk yıl önce eşi ve dokuz aylık oğluyla otomobille İtalya'ya giderken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve sakat kalan Sarah T. sigortadan 7.2 milyon Euro tazminat talep ediyor. Otomobille İtalya'ya izne giderken, eşinin kullandığı arabanın aniden fren yapan öndeki kamyona çarpması sonucu kendisi ve dokuz aylık oğlu camdan fırlayan Sarah T., kazadan sonra sakat kaldı. Sigortanın teklif ettiği bir milyon tazminat ve ömür boyu ayda 4 bin Euro malul maaşı ile kızıma yeterli bakımı sağlamam mümkün değil. Acilen engellilere uygun bir eve ihtiyacımız var" dedi.

Annesi sigortada çalışıyor

Eşi ve oğlunun yaralı olarak kurtulduğu kazada beyni kısmen tahrip olan ve boynundan aşağısı felç olan Sarah T. mahkemeye annesi Brigitte T.'nin ittiği tekerlekli sandalyede katıldı. 56 yaşındaki anne, kızının 24 saat bakıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kızımın otomobil sigortasını, bizzat 30 yıldır memur olarak çalıştığım sigorta şirketinde yaptırdım.

Mahkemeden teklifi kabul edin önerisi geldi. Kaza anında Sarah T.'nin emniyet kemerinin takılı olup olmadığının kesin belirlenemediğini belirten hakim. Sarah T. ve annesine sigortanın yaptığı teklifi kabul etmelerini önerirken. "Yaşadığınız büyük acıya rağmen bizler ancak yasal çerçeve içinde hareket edebiliriz. Bir kereye mahsus verilecek 7.2 milyon yerine, daha düşük bir ödeme ve ömür boyu maaş kızınızın geleceği için daha güvenceli" diye konuştu. Sigorta avukatı da aynı noktaya vurgu yaparak. "Bir kere mahsus ödenen tazminatlar yanlış yatırım ve harcamalarla yok olduğu zaman mağdur ortada kalır" dedi.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap