k@lpsizim_85

Sevgi, Engel ve Yokluk Tanımaz....

Önerilen İletiler

Sevgi, engel ve yokluk tanımaz

1b5f6c6a-5941-4faf-9246-e586e9c60bf8.jpg

TOKİ'nin ev kurası çekiminde kazananlar ağladı. Aralarında biri engelli evli çift de vardı. Onlar, aynı telefon hattını kullanınca tanışmış ve evlenmişler Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yaptırılacak 496 konut için kura töreni yapıldı. Kurada ilk sıralarda ismi okunan yürüme engelli Nurden ve eşi İsmail Yalçın, gözyaşlarına hakim olamadı.

Çiftin, kısa süre arayla aynı telefon hattını kullanmaları nedeniyle tanıştıkları ve kaçarak evlendikleri ortaya çıktı. Yeni yerleşim bölgesi Korucuk Mahallesi'nde yaptırılacak ve taksitleri 100 TL'den başlayacak 45 metrekarelik 496 konut için Atatürk Spor Salonu'nda kura çekilişi yapıldı.

Çekiliş töreninde vatandaşlara seslenen Sakarya Valisi Hüseyin Atak, her insanın ev sahibi olmayı hayal ettiğini belirterek, TOKİ'nin birçok aileyi ev sahibi yaparak, hayalleri gerçekleştirdiğini söyledi. Atak'ın konuşmasının ardından büyük heyecanla beklenen çekilişe geçildi. Kura çekimi sırasında heyecanla beklerken adı okunan vatandaşlar, büyük sevinç yaşadı. Onlardan biri de Nurden-İsmail Yalçın çiftiydi. Başlarını sokacak bir ev sahibi olmanın heyecanına daha fazla dayanamayan Nurden Yalçın (44) gözyaşlarına boğuldu. Bu gözyaşları kirada yaşayan Yalçın çiftinin sıradışı hikâyesini de ortaya çıkardı.

İLGİNÇ TANIŞMA ÖYKÜSÜ

Bir yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle, yürüme engelli olduğunu ifade eden Yalçın, eşiyle telefonda tanıştıklarını belirtti. Yaklaşık 4 yıl boyunca arkadaşlık yaptıktan sonra evlendiklerini ifade eden Yalçın, ''Ben engelliyim, ama eşimle buna rağmen birbirimizi sevdik ve evlenmeye karar verdik. 11 ay içinde hayatım değişti. Çok mutluyum, TOKİ'den Allah razı olsun" dedi. Çiftin sıradışı tanışma ve evlilik sürecini ise İsmail Yalçın anlattı. Yalçın şöyle konuştu: "Ben 5-6 yıl önce cep telefon hattımı değiştirdim. Aradan biraz zaman geçtikten sonra eski hattımı 'acaba başkası satın aldı mı' diye merak ederek aradım. Meğer hattımı eşim satın almış.Uzun bir süre telefonla görüştük. Ben, 'ailemi göndereyim, seni istesinler' dedim. Ama eşim kaçarak evlenmemizi istedi. Bir gece eşimi Ereğli'den aldım ve Sakarya'ya getirdim."

Kent Haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ALLAH HERKEZE BÖYLE KİŞİLLERLE KARŞILAİDİIRIS MUTLULUKLAR SİZLERE BEN DE ÖZÜRLÜ BİR İNSANİM BÖYLE ŞEYLER OKUDUMU KENDİME GÜVENİM YENİLENİR HAP SAYGILAR HERKESE ALLAHA EMANET SİNİZ CÜMLETEN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap