k@lpsizim_85

Beyin Felçli çocuklar için eğitim merkezi

Önerilen İletiler

907.jpg

spacer.gifSerebral Palsili (SP) (Beyin Felçi) Çocuklar Derneği’nin (SERÇEV) yeni hizmet ve eğitim merkezi törenle açıldı.

Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki merkezin açılışını, SP’li çocuklarla SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Altan Erkekli ve tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz yaptı.

Törende konuşan Erkekli, 25 yıl Ankara Sanat Tiyatrosu’nda geçirdiği sanat yaşamında hayatı, mutluluğu ve insan sevgisini öğrendiğini anlattı. Bu tür güzel işlerin içinde olmanın onurunu yaşadığını belirten Erkekli, tüm isteklerinin "herkesin bu mutluluğu içinde hissetmesi" olduğunu dile getirdi. Sanatçı dostlarıyla vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Erkekli, yeni açılan merkezin Türkiye’ye örnek olmasını diledi.

Güneşli günleri göreceğiz

Rutkay Aziz de merkezin açılışında bulunmaktan ve SP’li çocuklarla bir arada olmaktan çok duygulandığını ifade etti. Aziz, "Çocuklarımızla güneşli günleri er geç hep birlikte göreceğiz" dedi.

Daha sonra SP’li çocuklarla merkezin açılışını yapan Aziz ve Erkekli, çocuklarla tek tek ilgilenerek fotoğraf çektirdiler.

Açılışın ardından SERÇEV Genel Müdürü Serhat Ay, konuklara eğitim merkezini tanıttı.

Merkezde, bir bölümün kafe olarak kullanılacağını, SP’li çocukların da burada servis yapacaklarını kaydeden Ay, buranın çocukların yaptıkları ürünleri de kafeye gelen vatandaşlarla paylaşabilecekleri bir mekan olacağını dile getirdi.

Akıllı tahta sistemi

Eğitim merkezinde teknolojiyi de yakından takip edeceklerini kaydeden Ay, merkeze yerleştirecekleri "akıllı tahta sistemi" ile SP’lilerin eğitimine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Ay, özellikle SP’li çocukların tebeşir kullanmakta zorlandığını, akıllı tahta sistemi ile basit el hareketleriyle çocukların tahtayı daha kolay kullanabileceklerini söyledi.

Merkezde SP’li çocukların aileleri için de çeşitli kurslar düzenleneceğini belirten Ay, ODTÜ, Hacettepe, Çankaya, Başkent üniversiteleri ile Anadolu’daki iki üniversitenin, Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi’nin ve "Güneşi Gördüm" filmi ekibinin merkeze destek verdiği kaydetti.

Konuşmaların ardından, akıllı tahta sistemi tanıtıldı. SP’li 14 yaşındaki Onur Kemal Coşar da kısa bir süre önce öğrendiği sistemi kullandı.

Törende, ayrıca okuma yazmayı ailesinin desteğiyle öğrenen ve daha sonra da "Hor Görme Beni" isimli şiir kitabını çıkaran Büşra Aydar’a dizüstü bilgisayar hediye edildi. Aydar, kitabında bir de şiir okudu.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap