elitezmotosiklet

3 Tekerlekli Engelli Motosiklet

Önerilen İletiler

Merhaba,

Motosiklet dünyasında bizimde bir katkımız olsun düşüncesiyle, farklı bir tarz oluşturtalım ve motosiklet kullananların sayısını arttıralım diyerek yola çıktık. Bu amaçla mevcut motosikletleri yada tamamen yeni tasarımımız 3 tekerlekli ,denge sorunu olmayan motosikletler üretiyoruz.

ŞİMDİ SIRA 3 TEKERDE;

Üretimimizde,her türlü motosiklet araca uygulanabilen üniversal şanzıman seti (kendi tasarımımız) ve arka dingil kullanılmaktadır.

Bu sayede mevcut araç,2 tekerlekli iken 3 tekerlekli araca dönüştürülmekte olup gerek denge sorunundan dolayı motosiklet kullanımından uzaklaşmış genç dinamik insanlara gerekse ortopedik engeli olan kişilerin kullanımına sunulmuştur.

Sistem,araçta herhangi bir değişiklik yapmaya gerek duymadığından, araç orijinalliği bozulmaktadır. Modifiye edilen motosikletin, önereceğimiz servislerde yada kendi servisinde rahatlıkla gerekli bakımları yapılabilmektedir. Bu sayede kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. Setimiz otomatik vitesli(scooter) araçlara ve manuel vitesli araçlara rahatlıkla uygulanabilmekte olup motosikletin gücü veya silindir hacmi referans olmamaktadır.

Üretimimiz olan setimiz en güçlü motosiklete cevap verecek tarzda planlanmıştır. Hobi motosikletlerinde de bu uygulamayı farklı tasarımlarla yapabilmekteyiz.

Setimizde kullanılan şanzıman kiti ile araç çekiş gücü artırılmaktadır. Bu sayede tırmanma (yokuş çıkabilme) kabiliyeti iyileştirilmiş ve aynı zamanda ortopedik engelliler için olmazsa olmaz dediğimiz GERİ VİTES seçeneği de eklenmiştir. Böylece aracın her iki yönde kullanımı da sağlanmıştır.

Otomatik vitesli araçlarda,sadece ileri ya da geri seçeneği ile araç kullanımı sağdeleştirilmiş olup benzer sistemlerden farklı olarak sistemimizde ZİNCİR KULLANILMAMAKTADIR.

Setimizin içeriğinde, diferansiyelinde yer alması ile (kompakt yapı) aracın virajlardaki performansı artırılmış, yol tutuşu sağlanmıştır.

Dingil sistemi,rulmanlı yataklama sayesinde özel imalat gereğince,salgısız çalışmakta,aracın mekanik olarak sorunsuz çalışmasını sağlamaktadır.

Sistemimizde özellikle frenleme düzeneği üzerinde hassasiyetle durulmuştur.Tabidir ki hareket etmesi istenen her aracın gerektiğinde durdurulmasında istenir ki,bu emniyetli olmalıdır.

Genellikle skuter araçlarda arka fren sistemi kampanalı olmaktadır. Modifiye ettiğimiz araçlarda bu sistemi hidrolik fren sistemi ile değiştirmekteyiz. Aracın kullanım şekline ve yerine göre bağımsız 2 devre ya da merkezi fren sistemini tercih etmekteyiz. Bu sayede araç frenlendiğinde savrulmadan emniyetli fren mesafesi içinde durması sağlanmıştır.

Fren sisteminde, fren levyeleri kullanıldığından,ayaklarını kullanamayan engelliler için bir avantaj yakalanmaktadır. Araçlarımızda tüm kumandalar elle ile yapılacak tarzda çalışılmaktadır.

Yine engelliler için araç, çevresinde yapılan koruma ,tutunma ve taşıma barları ile güvenli kullanım imkanları sağlamaktadır.

Engelli araçlarında yapı tamamen kullanıcıya göre oluşturulduğundan sizlerle beraber araçlarımızı birlikte üretiyoruz.

ZE4CZ_3.JPG

3492A_4.JPG

23CB9_2.JPG

ZB441_1.JPG

9C15D_SDC10358.JPG

CZ2EC_SDC10378.JPG

D6239_SDC10232.JPG

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ramzey Mobiletlerin fabrikasındaki cnc tezgahların arıza ve bakımları için 4-5 kez gitmiştim. Bu sırada fabrikayı inceleme fırsatım olmuştu gerçekten kaliteli ve güzel işçiliği var. Bu nedenden aracın kalitesinden şüphe duymamak gerekir. İlk resimlerdeki koltuklu kemerliler iyi ama alttakiler engellilere göre değil gibime geldi

Hayırlı işler :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ÇOK TSKR EDERİM BİZİM GİBİ ENGELLİ İNSANLARIN KULLANABİLECEĞİ BİR SİSTEM ÜZERİNDE ÇALISMANIZ İNANIN BİZ ENGELLİLERİ ÇOK ONURA ETMEKTEDİR SLM .RABBİM YARDIMCIN OLSUN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Güzel bişey ama biz engelileriçin çok zor olur motorun üstüne iniş çıkış akülü sandaye biraz kolay oluyor biz bacakları çalışmayan lar için

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bilgilendirme ve emeğiniz için teşekkürler.daha önce başka birde de motorlarınızı incelemiştim.verilen emek ortadır.ayrıca fiatları uygun bulmayan arkadaşların varsa ellerinde mototrlarını 3 terekli yapabilirmişsiniz bu konuyuda ekliyelim bilgilenmiş olsunlar ilgilenen arkadaşlar olursa.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

benim gibiler için kullanması zor bir o kadar da imkansız ama yine de düşünülmüş olmak ta güzel.

kimbilir belki bir gün bizim gibi ayaklarını hiçbir şekil de kullanamayanlara göre de birşeyler yapılabilir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

değerli arkadaşım bu motorlar otomatiktir tamamen ellerle çalışmaktadır.sadece binme ve inme konusunda sıkıntılar oluşacaktır.of lu arkadaşların sıkıntı o olur.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

GALİBA BU TEPKİ BANA

OTOMATİK OLDUĞUNU BİLİYORUM

YANİ KULLANABİLECEKLER İÇİN ÇOK GÜZEL BİR MOTOR

AMA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA AYAKLARI SABİTLEYECEK SİSTEM YOK GİBİ GELDİ BANA

HEM EMEĞE SAYGIM SONSUZDUR

YALNIŞ ANLAŞILDIYSAM ÖZÜR DİLERİM...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Cok güzel bir çalışma olmuş bu projenin geliştirilmesi gerekli görünüyor, çünkü ben ve benim gibi denge problemi olanlar

bu şekliyle kullanabileceklerini sanmıyorum.Ayak dengesi yok,dreksiyonda ayarlanabilir olmalı diye düşünüyorum..

Emeğinize sağlik..Selam ve dua ile..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap