Sumeye

Domuz Hücrelerinden Kök Hücre!

Önerilen İletiler

files.php?file=32542_1__354532952.jpg

Domuz hücrelerinden kök hücre!

Çinli bilim adamlarının, basit domuz hücrelerini kök hücreye çevirmenin yolunu bulduğu açıklandı Şanghay Biyokimya ve Hücre Biyolojisi Enstitüsünde görevli Xiao Lei öncülüğündeki bilim adamları, bu kök hücreler aracılığıyla domuz genlerini değiştirerek gerektiğinde bu organların insanlara nakledilebilmesinin yolunu açabileceğini düşünüyor.

Sonuçları Moleküler Hücre Biyolojisi Dergisinde yayımlanan makalede, 10 haftalık bir domuzun kulak ve kemik iliğinden alınan basit hücrelerin nasıl yeniden programlandığı anlatılıyor. Hücrelerin laboratuvar ortamında değiştirilip geliştirilerek embriyonik kök hücrelere dönüştürüldüğü, bu kök hücrelerin, vücuttaki herhangi bir hücreye dönüşme kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor.

Bu buluşun, domuzların hücrelerini genetik inşa yoluyla değiştirerek insana nakledilebilecek organlar elde etmeyi mümkün kılabileceği ifade ediliyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Tabiki boşa yaratmayık hiç bir canıyı salyanğozun sümügünün bile insan vucutuna faydası var karıncanın tükrüyü antibiyotik olduğu gibi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap