Sumeye

Botoks Yaptırdı Felçten Kurtuldu...

Önerilen İletiler

44047.jpgBotoks yaptırdı felçten kurtuldu06 Haziran 2009 26 yaşında bayıldı. Ayıldığında yürüyemiyordu. Tam 20 yıldır tekerlekli sandalyede yaşayan adam botoksla yürümeye başladı. Avustralya’da 23 yıl önce felç geçiren bir adam, botoks tedavisiyle yeniden yürümeye başladı.

26 YAŞINDA İNME İNDİ

filc.jpgİngiliz Times gazetesinin haberine göre, Victoria eyaletine bağlı Gippsland’de yaşayan ve kasaplık yapan Russell McPhee, 26 yaşındayken iş yerinde aniden bilincini yitirdi, hastanede uyandığında kendisine inme indiğini ve bir daha asla yürüyemeyeceği söylendi.

20 YIL SONRA BOTOKSLA YÜRÜDÜ

Frankston’daki St John of God Nepean Rehabilitasyon Hastanesi’nde yapılan botoks tedavisi sayesinde 20 metreye kadar neredeyse yardımsız yürüyebilen McPhee, yürüteçle 100 metre ilerleyebiliyor.

Felç geçirdiğinde hayatının sona erdiğini hissettiğini, işini kaybettiğini ve karısının kendisini terk ettiğini söyleyen McPhee’nin,

"Tekerlekli sandalyemde öleceğimi düşünüyordum" dedi.

McPhee, hastanede kaslarına yapılan ilk botoks enjeksiyonundan yalnızca bir ay sonra her iki yanında yardımla ayağa kalkıp birkaç adım yürümeye

başlarken, hastanın doktoru Nathan Johns, McPhee’nin olağanüstü irade gücü olmasa botoksun tek başına işe yaramayacağını söyledi.

BOTOKS KASI GEVŞETEREK TUTUKLUĞU HAFİFLETTİ

Johns, genellikle bir hastaya botoks uygulandığında, bunun kası gevşeterek tutukluğu hafiflettiği, ancak aynı zamanda hastanın bu denli hareket

kabiliyetini geri kazanamayacağı anlamına gelen, kasın zayıflamasına yol açtığını belirterek, McPhee’nin çok uzun zamandır tekerlekli sandalyede olmasına rağmen olağan dışı biçimde iyi kas gücüne sahip olduğunu kaydetti.

Habere göre, McPhee, felç geçirdikten sonraki yıllarda tekrar tekrar tek başına ayağa kalkmaya çalıştı, en fazla birkaç saniye ayakta kaldıktan sonra yere yığıldı. Bu girişimler, doktorların üzerinde çalışabilmesini sağlayan özde kas gücünü inşa etti. McPhee, bu girişimlerinden bahsederken, "Sıklıkla saatlerce yerde, birinin uğrayıp beni kaldırmasını umarak bekliyordum" diye konuştu.

BOTOKS ÜMİT OLDU

Doktor Nathan Johns, McPhee’nin kaslarına 18 ay önce doğrudan botoks enjekte ettiklerini, bundan 10 gün sonra kasların gevşemeye başladığını ve 12 hafta içinde hastanın yoğun fizik tedaviye başladığını söyledi.

Genellikle inmeyle bağlantılı felçler için kabul edilen bir tedavi biçimi olan botoks, kozmetik amaçlı kullanılmadan yıllar önce kas spazmının tedavi için kullanılıyordu.

Hastalarda, genellikle inmeden hemen sonra tedavi edildiklerinde en iyi sonuçlar alınırken, bu kadar uzun süreden sonra bu denli bir gelişme neredeyse hiç duyulmamıştı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
yüce mevlam istesin yeter botoks bir vesile olmuş sadece

Botoks la felçken yürüyen birarkadaş tanıyorum yılar sonra faydası olacagını düşünmüyordum demeki faydası olyomuş bunu örendik tabiki allahın bahane ederek vesile etmeside gerek

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

to_post_off.gif 05.06.2009, 14:50:48

797.jpg

spacer.gifAvustralya'da 23 yıldır kötürüm olan bir adam, botoks iğnesi yaptırdıktan sonra yeniden yürümeye başladı.

Mucize iğne sayesinde hayatı değişen adam, kaybettiklerini artık yeniden kazanmaya başlıyor.

Şimdi 49 yaşında olan Russel McPhee isimli Avustralyalı adam, 26 yaşında iki bacağına inme inmesi sonucu yürüyememeye başlamış ve 23 yıl boyunca kabus dolu bir hayat geçirmişti.

Ta ki anti-ageing tedavilerine kadar... Russel'ın amacı gençleşmek değildi. 20 yılda neler kaybetmemişti ki. İşini, eşini, her şeyini. Sonunda hiçbir şeyi olmadığını fark eden adam, hayatının sonuna geldiğini ve tekerlekli sandalyesinde öleceğini düşünürken, botoks iğneleri sayesinde hayatına geri kavuştu, yürüyebilen ayaklarına da!

Avustralya'da Victoria kentindeki St. John of God Nepean Rehabilitasyon Merkezi'nde enjekte edilen bir toksinle birkaç ay sonra ayağa kalkan Russel, kısa mesafede yürüyüşler yapmaya başladı.

"Hayatım yeniden başladı. Yakınlarım tekerlekli sandalyenin yanında ayakta duran bana bakıp ağlıyor, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Her şey değişti. Kaybettiklerimi kazanmak için geç değil."

Botoks, bacağına inme inen hastalarda kullanılan bir tedavi yöntemi olarak gösteriliyor. Güzellik ve kozmetik dünyasına girmeden önce kas spazmlarını iyileştirmede kullanılıyor ve başarılı sonuçlar elde ediliyordu. Botoks iğnesi enjekte edilen hastalar, yürüme konusunda gelişme gösterebiliyor, kısa zamanda ayağa kalkabiliyor.

Tıbbın son harikası botoks, her ne kadar adını gençleştirme üzerine parlatsa ve bu şekilde ünlense de, güzellikten önce kötürüm hastalar için önemli bir tedavi biçimi.

gazeteport

BU HABER DAHA ÖNCE PAYLAŞILMIŞTI...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap