k@lpsizim_85

Elleri Kolları Yok; Ama Bacakları Rakiplerine Korku Salıyor...

Önerilen İletiler

809.jpgspacer.gif

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 2009 Dünya Takımlar Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Para-Taekwondo Milli Takımı,

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 2009 Dünya Takımlar Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Para-Taekwondo Milli Takımı, her türlü engellerine rağmen şampiyonluğu elde etmek için hazır. Üst düzeyde bir tekvandocu gibi ayaklarını kullanabilen engelli sporcularımızın kimisinin eli, kimisinin kolu yok. ncak onlar engellerinden ötürü hayata küsmeden spor yapmayı tercih etmiş ve milli takıma kadar yükselmiş isimler. Hepsinin ortak hedefi, Türk bayrağını dünya şampiyonasında dalgalandırmak ve İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinlettirmek.

1990 yılından bu yana tekvando yaptığını belirten Ahmet Orçun, 58 kiloda dünya şampiyonasına hazırlandığını aktarıyor. İzmir'de çalıştığı işyeri sahibinin hem patronu hem de antrenörü olduğunu söyleyen Orçun, "Hocam benim her şeyim. O, bir patrondan öte bana birçok şey öğreten insan. İyi bir sporcu olmamda emeği çok büyük." diyor. Lise eğitimini tamamlayamayan milli sporcu, engelli oluşunun bir eksiklik olmadığını, eksikliğin psikolojik olarak insanın yenebileceği bir durum olduğuna dikkat çekerek şu tespiti yapıyor: "Tekvando insana çok güven veriyor. Ben spora başladığım zaman bu güveni kısa sürede hissettim. Maç yapıp başarılı olduğum zaman ise daha da mutlu oldum ve hayata iki kat sarıldım. Tüm engelli insanların spor yapmasını tavsiye ediyorum." 2 oğlu olduğunu, onların da spor yaptığını belirten başarılı tekvandocu, "Büyük oğlum siyah kuşak sahibi. İzmir'de çok başarılı bir sporcu. İnşallah onlar da benim gibi sporcu olacaklar." şeklinde konuşuyor.

80 kiloda Tekvando Milli Takımı'nda yer alan Bayram Kayan da takım arkadaşları gibi şampiyon olmak istiyor. 1993'ten bu yana tekvandoya gönül veren başarılı sporcu, yurtiçinde birçok derece yaptığını anlatıyor. Özel bir tekstil firmasında çalışan Kayan, aslen Samsunlu olduğunu ancak çocukluğundan bu yana Bursa'da yaşadığını söylüyor. Bursa'da birçok kez şampiyonluk kazanan milli tekvandocu, şunları söylüyor: "Bursa'da katıldığım yerel şampiyonalarda çok güzel maçlar çıkartıyorum. İnşallah bu kez uluslararası bir şampiyonada, dünya şampiyonasında iyi maçlar çıkarmak istiyorum. Bizler bu işin Türkiye'de ilkleriyiz. İnşallah arkadan geleceklere öncü oluruz." İyi bir kamp dönemi geçirdiklerinin altını çizen 33 yaşındaki Kayan, "Allah'tan bir şey olmazsa derece yapacağımıza inanıyorum. Çok iyi hazırlandık. Federasyonumuz bizlere Bahri Tanrıkulu gibi şampiyon sporcularla aynı ortamda hazırlanma ve kamp yapma imkanı verdi. Onlardan çok şey öğrendik." açıklamasını yapıyor. Ahmet Sarı, Muammer Cambaz ve Fahrettin Yıldız hocaların yönetimindeki çalışan engelli tekvandocular, bugün 10 Haziran'da düzenlenecek Para-Taekwondo Dünya Şampiyonası için Azerbaycan'a gidecek. Büyükler Milli Takım Teknik Komite Üyesi ve Para Olimpik Milli Takım Antrenörü Ahmet Sarı, kamp çalışmalarını aralıksız ve başarıyla tamamladıklarını, Azerbaycan'dan çok iyi sonuçlar alarak döneceklerine inandıklarını kaydetti. Milli takımda yer alan isimler şu şekilde oldu: Bülent Yılmaz 58 kg, Ahmet Orçun 58 kg, Yaşar S.Gökbaba 68 kg, Süleyman Erdoğan 68 kg, Bayram Kayan 80 kg, Uğur Yıldız + 80 kg ve bayanlarda Gülsün Çelik 67 kg.

ZAMAN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap