muammer

Yatalak hastaya evinde bakacak

Önerilen İletiler

Yatalak hastaya evinde bakacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yatalak hastayı hastane kapısından kurtaracak projeyi açıkladı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yatalak hastayı hastane kapısından kurtaracak projeyi açıkladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yatalak hastayı hastane kapısından kurtaracak projeyi açıkladı

Yatalak hastaların doktor ve hastanelere taşınırken yaşadıkları sıkıntılar son bulacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüm yatalak hastaların sağlık hizmetlerinin evde verileceğini, doktor ve hemşirelerin evlere gideceğini açıkladı. Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile "evde bakım hizmetleri" konusunda ortak bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Proje kapsamında, yatalak olup da kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak hastalara sağlık hizmetlerinin önemli bir bölümünü evinde vereceğiz. Bu hallerinde hastanelere gelip sıkıntı yaşamayacaklar. Hastanede bakımları zaruri değilse bakımları evde olacak" dedi. Akdağ, yatalak hastalar için bir hemşire ve bir pratisyen hekim görevlendireceklerini, bunların evlerde hastaların bakımını yapacaklarını söyledi.

İLAÇ DA DEVLETTEN

Hastanelerdeki yataklara benzer hasta yataklarının da devlet tarafından verileceğini ifade eden Akdağ, "Ayrıca bu hastaların kullandığı tıbbi malzeme ve ilaçları da biz karşılayacağız. Şu anda, hasta kendi ilacını ve tıbbi malzemesini alıyor, eczane bunu SGK'ya fatura ediyor ve SGK'dan tahsil ediyor. Biz SGK'yı da bu yükten kurtaracağız. Hastaların tıbbi malzeme ve ilaçlarını da bakanlık olarak biz karşılayacağız. Böylelikle SGK herhangi bir ödeme yapmamış olacak" diye konuştu. Bakan Akdağ, yatalak hastalara evde bakılmasına ilişkin pilot uygulamanın bu yıl başlayacağını, 2010'dan itibaren de hizmetin Türkiye geneline yayılacağını anlattı.

Sabah

tarihinde CanBy tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap