k@lpsizim_85

Aktaş Ailesi Yardım Bekliyor

Önerilen İletiler

793.jpg

spacer.gifAğrı - Diyadin de yaşayan Aktaş ailesi, doğuştan duyma özürlü iki çocuğu için yardım bekliyor...

Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yeni Çadır köyünde ikamet eden Aktaş ailesinin 3 çocuğundan 2'si doğuştan duyma özürlü. Çocuklar duyamadıkları için konuşamazken, babaları da işsiz olduğu için çocuklarının tedavisini yaptıramıyor.

Diyadin'in Yeni Çadır köyündeki Aktaş ailesinin 3 çocuğundan Zana (7) ve Gülhan (3) Aktaş kardeşler doğuşta duyma özürlü. Zana okul çağı gelmesine rağmen özürlü olduğu için okula gidemiyor.

Baba Nedim Aktaş (29) yazları inşatlarda amelelik yaparak evinin geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, "Kışın ise evde oturuyorum. Bu yıl kriz nedeniyle iş de yok, para da." diyor. Çocuklarının durumlarının kendini üzdüğünü belirten Aktaş, "Çocukları önce Diyadin Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Oradan Ağrı'ya sevk ettiler. Param ve yeşil kartım yoktu. Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan'ın girişimleriyle yeşil kart çıkarttım. Biraz da maddi yardımda bulundu. Son olarak kızımı Erzurum'da bir hastaneye götürdüm. Orda verilen raporda bir kulağında yüzde 80, diğerinde yüzde 90 işitme kaybı olduğu tespit edildi. Doktorlar ameliyatla takılacak bir cihazla duyma yeteneğine kavuşabileceğini söylediler. Maddi durumum iyi olmadığı için tedavi ettiremedik. Küçük kızım Gülhan'ı ise param olmadığından doktora bile götüremiyorum." diye konuştu.

Anne Fikriye Aktaş (29) ise çocuklarının tedavisini yaptıramamaları nedeniyle çok üzüldüğünü ifade ederek, "Ççocuklarım rahatsızlıkları nedeniyle konuşamıyorlar. Bu yüzden okula da gidemedi kızım. Maddi durumumuz hiç yok, tek gözlü evde komşuların yardımıyla geçiniyoruz." hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

04haber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap