Sumeye

İnternet Explorer 8 Hakında Bilemedikleriniz...

Önerilen İletiler

Internet Explorer 8 hakkında bilmedikleriniz Microsoft'un web tarayıcısını kullanıyorsanız, internet keyfinizi katlayacak 8 özellik burada.344520090107013339766.jpg04 Haziran 2009

Microsoft'un şu sıra bir yazılım firması olarak gövde gösterisi yaptığı tartışılmaz. Windows 7 ile birlikte yıllardır şikayetlerde dile getirilen sorunları düzelttiği ve "başarılı" olarak adlandırılabilecek bir diğer ürünü de Internet Explorer 8. Peki aslında bir internet kullanıcısının vazgeçilmezleri arasında yer alan bu programı ne kadar tanıyorsunuz? İşte IE8 konforunu artıracak ipuçları:

Metinleri Klavye ile Seçin

Önceki sürümlerde sıkıntı çıkaran metin kopyalayıp yapıştırma özelliği, IE8'de hayli onarılmış durumda. Firefox'taki benzer bir özelliği ödünç alan Internet Explorer 8, ok tuşlarını kullanarak metin seçmenize imkan tanıyor.

ie8-bilinmeyen11244090764.jpg

F7'ye bastığınızda, Shift tuşunu, ok tuşlarını ve diğer navigasyon araçlarını kullanarak kopyalamak istediğiniz metni seçebilirsiniz. Ardından Ctrl+C kısayolu ile metni kopyalayıp istediğiniz alana yapıştırabilirsiniz.

Siteleri Olması Gerektiği Gibi Görüntüleyin

Web standartları konusunda hayli sabıkalı olan Internet Explorer, 8. sürümünde bu sorunu farklı bir yaklaşım ile çözmeyi deniyor. Uyumsuz görünen bir web sitesini, aslında tasarımcının istediği şekilde görüntülemek için tek yapmanız gereken Sayfa - Uyumluluk Görünümü seçeneğini kullanmak. IE8'in her siteyi bu şekilde açması için ise Sayfa - Uyumluluk Görünümü Ayarları'nı kurcalayabilirsiniz.

ie8-bilinmeyen21244090823.jpg

İzlerinizi Saklayın

IE8 InPrivate ismini iki farklı özellik için kullanıyor. Ancak bunlardan InPrivate Gözatma, web sayfalarını çerez, önbellek ve geçmiş sayfalarını kaydetmeksizin gezmenizi sağlıyor.

ie8-inprivategozatma1244090867.jpg

Eğer bu özelliğin sadece müstehcen siteleri gezmek için kullanıldığını düşünüyorsanız, bir de doğum gününde sürpriz hediye almak istediğiniz aile üyeleriyle aynı bilgisayarı paylaştığınızı göz önünde bulundurun. Mahrem gezinti modunu açtığınızda, adres çubuğundaki mavi InPrivate simgesini görebilirsiniz.

ie8-inprivatesimge1244090910.jpg

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap