Sumeye

Kadın ezacıdan doktora rüşvet suçlaması

Önerilen İletiler

03-06-2009 Kadın eczacıdan doktora rüşvet suçlaması

İZMİR'in Buca İlçesi Kaynaklar Beldesi'nde, eczacı Ebru Ersöz'den, rüşvet istediği öne sürülen, Şehit Er Arif Serçe Aile Sağlığı Merkezi (ASM) doktoru L.Ü. jandarma tarafından gözaltına alındı.

L.Ü.'nün Ersöz'den rüşvet olarak aldığı öne sürülen, önceden seri numaraları saptanmış 1500 lira merkezdeki bir odada bulunurken, adliyeye sevk edilen doktor tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hekim- eczacı- hasta üçgeninde zaman zaman gündeme gelen haksız çıkar sağlama ve şaibe iddialarına bir yenisi İzmir'de eklendi. Eczacı Ebru Ersöz, yaklaşık 10 ay önce Buca İlçesi'ne bağlı Kaynaklar'ın ilk eczanesini açtı. Ersöz, 2 yıl önce Aile Hekimliği'ne geçilmesiyle aile sağlığı merkezine dönüştürülen Kaynaklar Şehit Er Arif Serçe Sağlık Ocağı binasında Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. L.Ü. ile tanıştı. İddiaya göre Dr. L.Ü., eczacı Ersöz'den kendisine düzenli olarak her ay para vermesini istedi. Hastalar da daha önce Buca'dan temin ettikleri ilaçlarını Ersöz'e ait Karbeyaz Eczanesi'nden almaya başladı. Hastalar reçetelerini yaptırmak için Ersöz'ün eczanesine gelirken, iddialara göre Dr. Ünsal defalarca para talebide bulundu.

Bunun üzerine Ersöz savcılığa başvurup, Dr. L.Ü.'den şikayetçi oldu. Ersöz'ün şikayet dilekçesinde, doktorun kendisinden aylık istediği, her defasında borcu olduğunu öne sürerek isteklerini geri çevirdiği, L.Ü.'nün, hastalara en ucuz ilaçları yazarak kendisini batırmakla tehdit ettiği, bunu koz olarak kullanarak, para vermesi için baskı yaptığı iddiaları yer aldı. Ersöz, doktorun “Artık borcun kalmamıştır” diyerek yine para istediği iddiasıyla şikayetçi olurken, tanıklar gösterdi, yardım istedi.

Bunun üzerine Savcılık devreye girerek jandarmayı görevlendirdi. Eczacı Ersöz, seri numaraları alınmış 1500 lira ile geçen pazartesi günü Dr. L.Ü.'yü ziyarete gitti. Ersöz'ün dışarı çıkmasının ardından ise jandarma içeri girdi. Seri numaraları kayıtlı paralar, yaklaşık bir saat süren aramanın ardından, sağlık merkezindeki odalardan birinde bulundu. Aile Hekimi Dr. L.Ü. gözaltına alındı. Geceyi jandarmada geçiren L.Ü., sabah sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Eczacı Ersöz olayın yargıda olduğunu belirtip, konuyla ilgili olarak konuşmadı. L.Ü.'nün avukatı Ahmet Bülend Boyacı ise suçlamanın tamamen bir komplo olduğunu, kadın eczacının, menfaat isteklerine karşı çıkan müvekkiline çirkin ithamlarda bulunduğunu öne sürdü.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap